ACB: Debi bivšeg kapitena Zvezde, Rendolf brži od sirene za pobedu Reala

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 13.01.2019.
15:16
Izvor: Sportske.net

U matine terminu odigrana su tri duela 16. kola španske ACB lige.

Epa/Matteo Bazzi
Epa/Matteo Bazzi

Povezane vesti

Madridski Real je uspeo da savlada Saragosu u fantastičnom meču u "Vizink centru", gosti su ravnopravan rival aktuelnom prvaku Španije i Evrope tokom svih 40 minuta, na kraju nisu izdržali, četa Pabla Lasa slavila je sa 98:96.

Na prvi odmor se otišlo sa nerešenim rezultatom, gosti su pokazali zube od starta, vodili su većim delom prve četvrtine.

Slična situacija i u nastavku, Real u poslednjim trenucima dolazi do preokreta i na veliki odmor odlazi sa pola koša prednosti.

Vodili su Madriđani većim delom treće deonice, ali je Saragosa uspela da preokrene rezultat sredinom odlučujućeg kvartala.

Igralo se koš za koš u finišu, da bi pobedu Madriđanima sa zvukom sirene, iz odbojke, doneo Entoni Rendolf.


Istakao se Gustavo Ajon sa 20 poena i 12 skokova, pratili su ga Ljulj sa 18 poena, po 14 su dodali Kozer i Rendolf, dvocifren je sa 10 bio i Tompkins.

U ekipi Saragose 19 poena Seibutisa, pola koša manje dodao je Okoje, po 12 su upisali Naćo Martin i Fran Vaskez.

Luka Mitrović je upisao debi u dresu Mursije, koja je nakon produžetka doživela poraz kod kuće od Tenerifea, bilo je 91:96 za goste sa Kanara.

Bivši kapiten Crvene zvezde je meč završio sa osam poena i pet skokova, najbolji je kod Mursije bio Urtasun sa 22 poena, 17 je dodao Klof, Kejt je dodao 15 poena, dok su po 10 upisali Oleson i Rohas.

U pobedničkom sastavu 25 poena Koltona Ajversona, 21 je dodao Abromaitis, 17 je upisao Beiran, dok je dvocifren sa 10 poena bio i Brusino.



Gipuzkoa je dočekala Manresu, a i ovaj susret je završen tek nakon dodatnih pet minuta, gosti su slavili sa 85:91.

Istakao se Lundberg sa 22 poena u pobedničkom sastavu, pratili su ga Tulson sa 19, Lalejn sa 15, Kori Fišer sa 14 poena, kao i Nikola Dragović sa 10 poena i sedam skokova.

U poraženom sastavu 20 poena Nevelsa, 14 je dodao Blagota Sekulić, Burjanadze je dodao 12 poena i 10 skokova, dok je dvocifren sa 10 poena bio i Perez.

Real Madrid - Saragosa 98:96
Mursija - Tenerife 91:96
Gipuzkoa - Manresa 85:91

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke