ACB - Briljirao Jelovac, nikad bolji Dončić

Autor: Boban Filipović
nedelja 04.12.2016.
15:06
Izvor: Sportske.net

Mladi bek Reala obeležio popodne na Pirinejima, dok je srpski centar vodio Saragosu do pobede nad najprijatnijim iznenađenjem ove sezone.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Zahvaljujući neverovatnoj igri u trećoj četvrtini, koju su dobili sa 21:4, košarkaši Saragose su trijumfovali nad Tenerifama pred svojom publikom u 10. kolu ACB lige.

Na kraju je na semaforu pisalo 71:59, a centralna figura utakmice bio je Stevan Jelovac.

Bivši košarkaš Zvezde i Partizana je bio najefikasniji akter meča sa 17 poena, uz to je imao i 5 skokova.

Real Madrid se učvrstio na liderskoj poziciji, 'Los Blankosi' su danas upisali 9. prvenstvenu pobedu, rutinski su dobili Fuenlabradu (92:76).

Luka Dončić
je odigrao utakmicu karijere, postigao je 23 poena, imao 11 asistencija i 4 skoka za ukupan indeks korisnosti 34!

Svi puleni Pabla Lasa su se upisali u strelce, a jedini dvocifren uz Dončića bio je Džejsi Kerol sa 12 poena.

Kod gostiju iz predgrađa Madrida, Ivan Paunić u minus fazi, meč je završio sa 4 poena, 3 skoka i 2 asisetncije,  promašio je sva četiri šuta za tri i oba penala.


Baskonija je unakazila Betis u Sevilji sa čak 34 poena razlike (60:94).

Da se Andalužanima sprema katastrofa moglo se naslutiti već u prvoj četvrtini u kojoj su Baski napravili velikih +17.

Ono što posebno može da raduje trenera evroligaša iz Vitorije Sita Alonsa je pravilno raspoređen broj poena njegovih pulena. Svi su se upisali u strelce, a dvocifreni su bili samo Toko Šengelija i Kim Tili koji su brojali do 12.

Kod demoliranih gostiju najefikasniji je bio Čačanin Nikola Radičević sa 13 poena, imao je uz to po dva skoka i asistencije.

Sinoć je Valensija pred svojom publikom nadigrala Bilbao (83:61), Dejan Todorivić je igrao samo četiri minuta za goste i postigao jedan poen, a ništa bolji nije bio ni Luka Bogdanović, koji je postigao samo dva poena u porazu Huventuda protiv Obradorija u Komposteli (80:67). Bivši košarkaš Partizana i Zvezde je jedien poene dao sa linije za slobodna bacanja, promašio je svih šest pokušaja za tri, oba za dva poena i sa indeksom -7 bio najgori na meču.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke