ACB - Barsa u kanalu nakon poraza od Zvezde

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 29.10.2017.
15:44
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Barselone još uvek nisu uspeli da se oporave od poraza u Beogradu. Za samo devet dana vezali su pet poraza.

Sportske.net/Nikola Krstić
Sportske.net/Nikola Krstić

Povezane vesti

Sjajno je ekipa Barselone otvorila novu sezonu i činilo se da će problemi sa kojima su se Katalonci susretali u prethodnoj biti arhivirani vrlo brzo.

Posle četiri pobede u ACB ligi i trijumfa nad Panatinaikosom na startu Evrolige izabranici Sita Alonsa izašli su na megdan Crvenoj zvezdi mt:s nakon čega je usledio totalni kolaps.

Ne samo da su vezali tri poraza u Evroligi, košarkaši Barselone su danas ponovo poraženi u španskom šampionatu i to od ekipe Mursije.

Gosti su priredili prvorazredno iznenađenje i slavili na gostovanju Barseloni rezultatom 97:94 (23:21, 27:27, 25:19, 22:27) pa posle šest odigranih utakmica imaju skor 3-3.

Blistao je u redovima Barselone Toma Ertel sa 28 poena (9/12 za dva) i 6 asistencija, ali to nije bilo dovoljno za pobedu. U redovima ekipe Mursije izdvojila su se trojica igrača. Najefikasniji je bio Vitor Benite sa 19 poena, a pratili su ga Aleks Urtasun sa 18 i bivši član skopskog MZT-a Šarlon Klof sa 14 poena i 4 asistencije.

Ekipa Bilbao Basketa oporavila se od poraza od Partizana pa je u okviru 6. kola slavila na gostovanju Gipuskoa Basketu rezultatom 91:87.

Maestralnu partiju prikazao je Dejan Todorović koji je postigao 22 poena i upisao 6 skokova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke