ACB: Barsa se mučila, ali kao i Real ostala maksimalna

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 28.10.2018.
17:20
Izvor: Sportske.net

Nakon šestog kola ACB lige Barsa i Real nastavili sa pobedama.

Screenshot/You Tube
Screenshot/You Tube

Povezane vesti

Košarkaši Barselone slavili su u "Palau Blaugrani" protiv Huventuta sa 94:92 (81:81), ali tek nakon produžetka.

Gosti su daleko bolje otvorili meč, dobili su prvi kvartal sa 14:25.

Ipak, favorizovana Barsa se vraća u meč u drugoj deonici, koju dobijaju sa dvostruko više postignutih poena od rivala i na odmor odlaze sa dva poena prednosti.

U trećem kvartalu Barsa uspeva da stigne i do 10 poena prednosti, ali se Huventut vratio i na kratko poravnao, međutim, Pešićevi puleni uspevaju da steknu četiri poena viška pred poslednji odmor.

Ponovo Katalonci uspevaju da se odlepe na dvocifrenu prednost, ali je još jednom završnica pripala Huentutu, koji je ovoga puta uspeo da poravna rezultat i izbori produžetak, nakon trojke Harangodija.

Serafan je sa pet vezanih poena odlepio Katalonce u dodatnih pet minuta, bilo je interesantno i napeto do samog kraja, ali je Barsa uspela da zadrži prednost i da slavi.

Barselona

Blistao je bivši košarkaš Žalgirisa Kevin Pengos u pobedničkom sastavu sa čak 32 poena, pratili su ga Serafan i Singlton sa po 12 poena, dok je 11 dodao Pustovij. Dvocifren sa 10 i Viktor Klaver.

U poraženom sastavu 20 poena Dosona, 19 je dodao Konor Morgan, dok je dabl dabl sa 12 poena i 10 asistencija upisao Laprovitola. Harangodi je dodao 11 poena.

Real je za razliku od Barselone do šestog uzastopnog trijumfa došao poprilično rutinski, slavili su protiv San Pablo Burgosa u "Vizink centru" sa 90:77.

Vodio je Real tokom čitavog susreta, ali nisu uspevali da se potpuno odlepe. Gosti početkom trećeg kvartala dolaze do izjednačenja, ali je finiš deonice pripao domaćinu, koji je na poslednji odmor otišao sa 12 poena prednosti.

Sve je bilo jasno već nakon početka poslednje četvrtine, Real je serijom od 8:0 došao do 20 poena prednosti, do kraja su bez većih problema zadržali dvocifrenu prednost.

Serhio Ljulj Stenton Kid Real Madrid Darusafaka

Madriđane je predvodio Ljulj sa 19 poena, pratili su ga Kerol sa 14 i Rudi Fernandez sa 13 poena, dok je dvocifren sa 10 bio i Gabrijel Dek.

U poraženom sastavu 24 poena bivšeg košarkaša Mege Vlatka Čančara, dok je 10 dodao Goran Huskić.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke