ACB: Barsa pala u Mursiji, Huskić odličan protiv Evroligaša, NBA Baskonija rasturila Unikahu

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 03.03.2019.
23:39
Izvor: Sportske.net

Nekoliko zaista interesantnih rezultata u 21. kolu španske ACB lige.

Epa/Enric Fontcuberta
Epa/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Večeras su odigrana još četiri susreta u okviru 21. kola španske ACB lige, lider Barselona je doživela poraz na gostovanju Mursiji, bilo je 71:70 za domaćina.

Dobili su Pešićevi puleni prvi kvartal sa 13:18, ali je Mursija već u drugoj deonici pokazala da će biti tvrd orah za katalonski sastav.

Dobija domaća ekipa drugi četvrtinu sa 21:15 i na odmor odlazi sa pola koša prednosti.

U trećem kvartalu je bilo veoma tesno, ali je Mursija uspela da zadrži minimalnu prednost.

Barsa je stigla do preokreta u poslednjih 10 minuta, ali je Mursija uspela da se vrati, igralo se koš za koš do samog kraja, ali je Mursija uspela da stekne tri poena prednosti u samoj završnici, ispostavilo se da je to bilo dovoljno za trijumf.



Istakao se Askija Buker sa 18 poena i šest asistencija, pratio ga je Milton Dojl sa 13 poena. Bivši kapiten Zvezde Luka Mitrović je proveo 16 i po minuta na parketu, nije upisao nijedan poen, uhvatio je šest skokova, a upisao je i jednu asistenciju.

Sa druge strane 14 poena Kjurika, 13 je dodao Ertel, dok je dabl dabl imao Ante Tomić sa po 10 poena i skokova.

Srpski košarkaš Goran Huskić je odigrao jako dobar meč protiv Gran Kanarije, a San Pablo Burgos je uspeo da slavi protiv španskog predstavnika u Evroligi sa 89:87.

Gosti su imali devet poena prednosti nakon prvih 10 minuta, ali se domaćin vratio u drugom kvartalu, na odmor se otišlo sa pola koša prednosti za "Kanarince".

San Pablo dolazi do preokreta u trećoj četvrtini, tesno je bilo do kraja, ali je domaćin predvođen sjajnim Dominikom Satonom uspeo da slavi.

Upravo je bivši košarkaš Ritasa sa 19 poena i sedam skokova predvodio pobednički sastav, dok je odličan bio i bivši košarkaš Mege Vlatko Čančar sa 15 poena.



Vrlo dobru partiju pružio je srpski centar Goran Huskić, koji je za 21 minut upisao 12 poena i sedam skokova. Isti košgeterski učinak imao je Bruno Fitipaldo.

U poraženom sastavu 17 poena Markusa Eriksona, po 13 su dodali Vili i Kori Džeferson, dok su sa po 10 dvocifeni bili i bivši plej Zvezde Nikola Radičević (6sk, 5as) i Klevin Hena.

Baskonija je u pravom košarkaškom spektaklu slavila u "Fernando Buesa" areni protiv Unikahe, bili su Baski bolji od Andalužana sa 112:95.

Gosti bolji u prvoj deonici, koju dobijaju sa 16:25, ali je ekipa iz Vitorije "ubacila u drugu" u nastavku, postigli su 35 poena u drugom kvartalu i na odmor otišli sa osam poena prednosti.

U izuzetno efikasnoj trećoj deonici su uspeli da povećaju suficit za pola koša domaći košarkaši (35:34), da bi u poslednjem kvartalu dotukli rivala i upisali trijumf.

Blistao je Vensan Poarije  sa 18 poenna i osam skokova, nije promašo nijedan šut iz igre (8/8), pa je sakupio 34 indeksna poena.



Po 18 poena dodali su i Fojtman i Šilds, 16 je dodao Garino, sjajan sa dabl dabl učinkom i Luka Vildoza (12p, 10as), dok je 11 poena dodao Iliman Diop.

U poraženom sastavu 23 poena Kajla Vilčera, po 15 su dodali bivši centar zvezde Matijas Lesor i bivši kapiten Partizana Dragan Milosavljević.

U poslednjem večerašnjem susretu Huventut je prebacio "stotku" na gostovanju Fuenlabradi, bilo je 74:106 za goste.

Ubedljiv trijumf, sve je bilo jasno nakon 20 minuta, kada je ekipa Huventuta vodila sa 49:23.

Pobednički sastav je predvodio Laprovitola sa 22 poena i devet asistencija, pratili su ga makedonski internacionalac Dimitrijević sa 16 poena, reprezentativac Crne Gore Marko Todorović sa 14 poena i osam skokova, 13 poena dodao je Ventura, dok je sa 11 dvocifren bio i Bungu-Kolo.

U poraženom sastavu najefikasniji Ejenga sa 20 poena, pratili su ga Ljorka sa 12 i Fransisko Kruz sa 10 poena.

Svi rezultati 21. kola španske ACB lige:

Obradoior - Breogan 75:73
Gipuzkoa - Valensija 66:67
Saragosa - Tenerife 102:93 (87:87)
MoraBank Andora - Real Madrid 66:87
Manresa - Estudijantes 101:91
San Pablo Burgos - Gran Kanarija 89:87
Mursija - Barselona 71:70
Fuenlabrada - Huventut 74:196
Baskonija - Unikaha 112:95


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke