Aca Petrović i Brazilci posle velike drame ''slomili'' Grke!

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.09.2019.
16:02
Izvor: Sportske.net

Najzanimljiviji meč dana na Svetskom prvenstvu, velika pobeda Brazilaca, što ujedno znači i da Crnogorci definitivno pakuju kofere.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Reprezentacija Brazila preuzela je prvo mesto u Grupi F i obezbedila plasman u drugi krug, posle pobede u derbiju nad selekcijom Grčke, rezultatom 79:78!

Grci su tokom prvog poluvremena kontrolisali dešavanja na parketu, imali su vođstvo koje su lagano uvećavali i koje je dostiglo 10 poena razlike do odlaska na odmor - 40:30.

Ali, sve se zakomplikovalo u trećem kvartalu, kada je reprezentacija Brazila, koju sa klupe vodi nekadašnji hrvatski selektor Aleksandar Petrović, zaigrala znatno bolje i već do kraja ove deonice ne samo anulirala zaostatak, već i uspela da povede sa 56:50!

Grci su bili prilično uzdrmani, Brazil je tokom poslednje četvrtine uspeo da stigne i do ''plus sedam'' - 71:64, ali kako se bližio sam finiš meča, postajalo je sve uzbudljivije.

Pole vođstva Brazila od 76:71, Grci najpre preko Papanikolaua sa penala smanjuju na 76:73, a onda je usledila trojka sjajnog Printezisa za izjednačenje - 76:76!

Usledio je Petrovićev tajm-aut, a onda pogodak koji postiže Varežao na 14 sekundi pre kraja i Brazil je ponovo stigao na prag pobede.

Usledio je poslednji napad Grka, Kalates greši, Adetokumbo pravi prekršaj i činilo se da je sve bilo gotovo.

Ali, Barbosa pogađa samo jedno slobodno bacanje za 79:76, posle čega je Slukas na dve sekunde do kraja iznudio prekršaj pri šutu za tri poena!

Tek tada je nastala prava drama, Petrović uzima novi tajm-aut, posle kojeg Slukas pogađa prva dva slobodna bacanja, ali ne i treće i slavlje Brazilaca je moglo da počne!

Varežao je sa 22 poena i devet skokova bio najefikasniji u selekciji Brazila, a kod Grka Printezis 20, Kalates 16 poena i Adetokumbo sa 13 poena.

U ovoj grupi je ranije danas Novi Zeland savladao Crnu Goru sa 93:83, pa posle trijumfa Brazila nad Grčkom, Crnogorci više nemaju šansi za plasman u drugi krug.

Tabela Grupe F posle drugog kola:

Brazil 2-0
Grčka 1-1
Novi Zeland 1-1
Crna Gora 0-2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke