ABA - Zvezda za pol poziciju, Partizan za polufinale (21.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 29.01.2018.
11:23
Izvor: Sportske.net

Drugi put u tekućoj sezoni snage će odmeriti košarkaši Crvene zvezde mt:s i Partizana NIS. Ako izuzmemo to da je pobeda u derbiju stvar prestiža treba reći da ovaj meč za oba tima ima veliki takmičarski značaj.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Osamnaesto kolo regionalne ABA lige obeležiće gradski derbi koji će Crvena zvezda mt:s i Partizan NIS večeras odigrati u hali "Aleksandar Nikolić".

Biće ovo drugi međusobni susret najvećih srpskih klubova u tekućoj sezoni, a prvi od nekoliko očekivanih u 2018. godini. Prvi duel u ABA ligi odigran 6. novembra prošle godine u okviru 7. kola pripao je crveno-belima (84:100) ali se od tog trenutka dosta toga promenilo u oba tima.

Crvena zvezda mt:s ne bi smela da beži od uloge favorita što je na nedvosmislen način istakao i trener Partizana Nenad Čanak, naslednik Miroslava Nikolića na klupi crno-belih koji je ekipu preuzeo mesec dana posle poraza u novembarskom derbiju.

"Priča da derbi nema favorita je priča trenera koji u tom trenutku ima bolje igrače i čiji tim igra u boljoj formi", poručio je Nenad Čanak pred večerašnji meč.

Osim promene trenera Partizan je u odnosu na prvu utakmicu sa crveno-belima napravi nekoliko promena u igračkom kadru tako da u timu nema Patrika Milera, Samarda Semjuelsa i Andreje Stevanovića, ali su zato došli Đorđe Gagić, Kvame Van i Bondža Si.

Promena je bilo i u protivničkom taboru. Zvezda je u poslednja dva meseca poslala Stefana Lazarevića i Dragana Apića u FMP, a Nikola Radičević je prešao u Gran Kanariju. Roster je pojačan dolaskom Dilana Enisa i Alena Omića.

Utakmica za oba tima nosi veliki takmičarski značaj jer Zvezda nakon poraza Budućnosti u Baru ima šansu da se vrati u borbu za prvo mesto na tabeli, dok Partizan svim silama pokušava da se domogne pozicije broj četiri.

Što se tiče kadrovske situacije, crveno-beli najverovatnije neće moći da računaju na Džejmsa Feldina koji se oporavlja od povrede skočnog zgloba, dok Nenad Čanak ne može da računa na Obrada Tomića, Marka Čakarevića i Mihajla Andrića.

Utakmica 18. kola regionalne ABA lige između Crvene zvezde mt:s i Partizana NIS igra se večeras od 21 čas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragan Red Devil
Monday, 29.01.2018
15:03

Buducnost pustila Mornar,mamu vam..Voleo bih da i Zvezda pusti Partizan i da mrtve crnogorce isprasimo u polufinalu.. Napred Zvezdo..poz svima

avatar
Kemp
Monday, 29.01.2018
13:31

Podrška za košarkaša Alena Omića, dječko glavu gore, igraj i ne obaziri se na tribinu... Svako ko imalo prati košarku zna da je ne tako davno prije tebe za KK Crvena Zvezda igrao i Elmedin Kikanović koji je bio konstantan igrač i igrač koji nije propustio ni jedan meč za 3 godine provedene u Zvezdi!nP.s. pametnom dosta.

avatar
Emperador(2018)
Monday, 29.01.2018
12:31

Pa buducnost ih je pobedila 2 put nNe mogu biti nikako prvi