ABA - Zvezda naučila lekciju iz Zagreba, surova osveta Primorskoj!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 06.10.2019.
21:46
Izvor: Sportske.net

"Crveno-beli" ubedljivo slavili u Beogradu.

BETAPHOTO/ABA liga/Cibona/Zeljko Baksaj/MO
BETAPHOTO/ABA liga/Cibona/Zeljko Baksaj/MO

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Primorsku sa 90:64 (28:21, 17:3, 28:24, 17:16) u prvom kolu ABA lige.

Izgleda da su izabranici Milana Tomića naučili lekciju iz Zagreba kada su poraženi od ekipe iz Kopera, pa su već na početku meča stekli osetnu prednost.

Sredinom prve četvrtine Slovenci su uspeli da se vrate u igru, čak i povedu, ali su "crveno-beli" dodali gas i otišli na "plus sedam" nakon prve deonice meča.

Nisu stali košarkaši Zvezde ni u drugoj četvrtini kada su stekli veliku prednost od čak 21 poen, dok su Primorskoj dozvolili tek tri poena do odlaska na odmor.

U istom su stilu nastavili "crveno-beli" nakon prvog poluvremena, pa su sredinom treće četvrtine vodili i sa 36 koševa razlike, u međuvremenu je proradio i napad Primorske, ali već tada je bilo jasno da je pitanje pobednika rešeno.

Na kraju, šampion ABA lige je u velikom stilu uspeo da stigne do trijumfa na otvaranju nove sezone sa ubedljivih

Najefikasniji u redovima domaće ekipe bili su Lorenco Braun sa 18 poena i 10 asistencija, Dobrić (13 poena) i Gist (11p, 7s), dok se u slovenačkoj ekipi istakao sjajni Lens Haris sa 17 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Realni Arthur
Monday, 07.10.2019
00:09

Bolja igra, konacno malo agresivnije, ozbiljnije, ali zaista daleko smo od neke dobre igre, mislim ozbiljnije barem za neko nadanje u EL. Za ABA ovo trenutno moze i da prodje, a za EL, e pa ne zanosite se. Ali, ako ovako ozbiljno budu pristupili i dali 100 % moze i da bude neko iznenadjenje. Ako se secate rezultat na EL sa Jovicem, Milerom, Cirberom, Kinzijem, Gudurom, Simonom,Kuzmom, pa to je bio takav zestok ritam, da smo prvih par minuta samleli redom, Real, Barcelonu, CSKA, jedino sa Fenerom je to na jednu loptu bilo. Ako uporedimo, tu ekipu i ovu, na papiru izgledamo jace, ali borbenost daleko miljama od gore napomenute ekipe. Zato, ajde da se nadamo da ce Tomic malo da im uvrne usi i budu malo ozbiljniji, borbeniji sto moze i da rezultira kojom dobrom partijom protiv Fenera. Srecno moja Zvezda!

avatar
Mr. Picolo
Sunday, 06.10.2019
21:49

Faye izdominirao!