ABA - Zvezda krenula "petom" pa otaljala posao

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 11.12.2017.
19:44
Izvor: Sportske.net

Šampion regionalne ABA lige rutinski rešio utakmicu sa Cibonom. Crveno-beli su prvu četvrtinu odigrali u "petoj brzini" a zatim u laganom ritmu odradili posao do kraja meča.

aba-liga.com/Željko Bakšaj, Goran Laušić & Domagoj Vranar
aba-liga.com/Željko Bakšaj, Goran Laušić & Domagoj Vranar

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde mt:s ostvarili su očekivanu pobedu na gostovanju u Zagrebu. Aktuelni šampion ABA lige slavio je protiv Cibone rezultatom 93:87 (35:18, 22:24, 22:21, 14:24) u poslednjoj utakmici 11. kola regionalnog šampionata.

Već u prvoj četvrtini u "Draženovom domu" postalo je jasno u kom smeru će se razvijati večerašnji meč. Gosti su za deset minuta postigli 35 poena u nestvarne procente u šutu iz igre (6/7 za dva 6/8 za tri), tako da su već u prvom kvartalu stigli do dvocifrene prednosti.

Nakon odličnog otvaranja utakmice Zvezda je u drugoj deonici odigrala u nižem stepenu prenosa tako da je Cibona u jednom trenutku uspela da priđe na 11 poena zaostatka, što je za domaće bio odličan učinak.

Drugo poluvreme predstavljalo je otaljavanje posla za crveno-bele koji su bez ikakvih poteškoća držali dvocifreni "plus" i u laganom ritmu privodili utakmicu kraju.

Cibona je u poslednjih pet minuta uspela da istopi prednost Crvene zvezde mt:s i priđe na jednocifrenu razliku ali je to više bio plod opuštanja izabranika Dušana Alimpijevića.

U pobedničkom sastavu minute nisu dobili Radičević i Jovanović, a najefikasniji je ponovo bio Džejs Feldin sa 23 poena i 3 asistencije. Pratili su ga Tejlor Ročesti (19 pts, 6 as) i Milko Bjelica (14 pts, 7 sk, 4 as).

Luka Žorić je bio najefikasniji u poraženom sastavu sa 20 poena i 4 skoka. Ivan Novačić je meč završio sa 17 poena, 2 asistencije i isto toliko skokova.

Crvena zvezda mt:s završava prvi krug ligaškog dela sezone sa skorom 9-2. Šampion ABA lige nalazi se na drugom mestu na tabeli sa pobedom manje u odnosu na Budućnost, a narednu utakmicu igra u nedelju protiv Mornara u Baru.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner Pixi G00000L
Wednesday, 13.12.2017
16:31

Meni su oduvek bile najdraze pobede protiv klubova osnovanim u Zagrebu.

avatar
RUSKI CAR
Monday, 11.12.2017
23:06

Drago mi je zbog Radičevića, a i Jovanovića, u jednoj utakmici (ne mogu tačno da se setim kojoj) su posle izgubljene lopte obojica počeli da se smeju kao kreteni, umesto da kidaju da isprave grešku. E zato sad imaju odgovarajuću minutažu, a uskoro će bar jedan od njih dvojice i na tribine.