ABA - "Zmajčeki" slavili posle drame

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 02.10.2017.
23:12
Izvor: Sportske.net

Poslednja utakmica prvog kola regionalne košarkaške lige odigrana je u Ljubljani gde je Olimpija savladala Igokeu posle produžetka.

aba-liga.com/Petrol Olimpija/Ales Fevzer
aba-liga.com/Petrol Olimpija/Ales Fevzer

Povezane vesti

Prvo kolo regionalne ABA lige kompletirano je u Ljubljani gde su snage odmerile ekipe Olimpije i Igokee.

Šampion Slovenije savladao je šampiona Bosne i Hercegovine rezultatom 95:93 (21:13, 18:22, 23:18, 21:30, 12:10) posle 45 minuta borbe u kojoj je i Igokea imala svoje šanse da dođe do trijumfa.

Ekipe su se smenjivale u vođstvu do sredine trećeg kvartala kada domaći sastav preuzima kontrolu nad rezultatom, pa u poslednjoj deonici stiže i do 12 poena razlike.

Šest minuta pre kraja meča Olimpija je vodila 75:63 ali to nije bio dovoljan kapital za domaće pa je Igokea uspela da se vrati u život i da poenima Vuka Radivojevića na tri sekunde pre kraja izbori odlazak u produžetak.

Gosti iz Laktaša bolje su otvorili produžetak, napravili seriju 4:0 ali je onda Olimpija odgovorila sa šest vezanih poena i ponovo preuzela vođstvo. Poslednji put Igokea je bila u egalu na 89:89 a nakon toga Olimpija više nije dozvolila da se gosti vrate.

"Zmajčke" su do prvog trijumfa u novoj sezoni predvodili Gregor Horvat i Džordan Morgan sa po 20 poena, dok je u poraženom timu briljirao Dezmond Vašington sa 35 poena, 6 skokova i 4 asistencije. Drugi najefikasniji u Igokei bio je Jagodinac Đorđe Milošević koji je postigao 19 poena i upisao 12 skokova.

Olimpija će u drugom kolu na megdan Ciboni, dok Igokea dočekuje Budućnost VOLI.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke