ABA - Vranjanac MVP ligaškog dela sezone!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 16.03.2017.
11:28
Izvor: Sportske.net

Krilni centar ljubljanske Union Olimpije Nikola Janković poneo je zvanje najkorisnijeg igrača ligaškog dela regionalnog šampionata.

Beta/ABA Liga/Olimpija Ljubljana/Aleš Fevžer
Beta/ABA Liga/Olimpija Ljubljana/Aleš Fevžer

Povezane vesti

Jedan od najdominantnijih igrača u tekućoj sezoni ABA lige Nikola Janković imenovan je za najkorisnijeg igrača ligaškog dela regionalnog šampionata.

Na zvaničnom sajtu ABA lige navodi se da je krilni centar Union Olimpije bio neprikosnoven u reketu na svim terenima zbog čega je na kraju nagrada za MVP-a otišla baš u njegove ruke.

Bivši košarkaš Mega Leksa imao je najbolji prosečni indeks u ABA ligi (19.24 po meču) što je gotovo za poen bolje od drugoplasiranog Rajana Boutrajta iz Cedevite.

Statistika kaže da je Janković u proseku beležio 16.6 poena, 7.3 skoka, 1.4 ukradene lopte i 1.1 asistenciju po utakmici pa je uz nagradnu za najkorisnijeg igrača poneo i zvanje petog najboljeg strelca i skakača u ligi.

Momak rođen u Vranju dva puta je tokom sezone proglašavan za najkorisnijeg igrača kola, a evo i sažetka onoga što je Nikola Janković radio na terenima regionalne lige u prethodnih šest meseci.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nakoto Nagano
Thursday, 16.03.2017
14:22

Sad bi Partizan trebao da ga angazuje i da do pocetka sezone radi sa njim najvise na slobodnim bacanjima jer mu je to najveći problem.

avatar
3x3
Thursday, 16.03.2017
12:44

Sramota je za ligu da je Jankovic najkorisniji igrac. Ovim ne govorim da decko lose igra, ali da je najkorisniji igrac lige, za regionalnu ligu je to teska sramota.