ABA: Ubedljiv start Mege, sjajni Enis

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 01.10.2017.
20:57
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Mega Bemaksa upisali su trijumf na startu nove sezone u Jadranskoj ligi.

Mega Bemax/Ivica Veselinov
Mega Bemax/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Izabranici Dejana Milojevića slavili su u Sremskoj Mitrovici protiv Cibone rezultatom 95-88.

Od starta se videlo da je Mega kvalitetniji rival, ali i da će ovo biti veoma efikasna utakmica.

Na krilima Dilana Enisa, Mega dobija prvi kvartal rezultatom 31-22, novajlija je upisao 12 poena, bez promašaja za dva poena (5/5).

U drugoj deonici Mega nastavlja sa odličnom igrom, stigli su i do 15 poena prednosti, na kraju su na odmor otišli sa devet poena viška, zahvaljujući mini seriji Cibosa pred kraj poluvremena.

U trećoj četvrtini, igrali se najpre poen za poena, a onda je Megea nparavila strašnu seriju u drugoj polovini deonice, kojom su došli i do +20. Zagrepčani su se ipak konsolidovali pred sam kraj kvartala, pa su u odlučujućih 10 minuta otišli sa 13 poena deficita.

Cibona je na sve načine pokušavala da sustigne solidno prednost Mege, ali najviše što su uspeli to je da u poslednjim minutima spuste na sedam razlike, koliko je ostalo i na kraju susreta.

Stariji brat košarkaša Los Anđeles Lekjersa Tajlera Enisa, Dilan, meč je završio sa 23 poena i pet asistencija. Pratili su ga talentovani Vlatko Čančar sa 17 poena i šest skokova, Stefan Fundić sa 16 poena i osam skokova, kao i Nikol Rebić sa 12 poena, šest asistencija i tri ukradene lopta, a isti broj poena imao je i Goga Bitadze, uz devet uhvaćenih lopti.

U poraženom sastavu 24 poena Žorića, 17 je dodao Marin Rožić, dok je dvocifren sa 10 bio i Gospić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke