ABA Superkup - "Crno-beli" se mučili, a onda je proradio Pejdž, Partizan u polufinalu!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 26.09.2019.
18:54
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana slavili su u prvom četvrtfinalnom susretu Superkupa ABA lige u Zagrebu.

aba-liga.com/Cibona/Zeljko Baksaj
aba-liga.com/Cibona/Zeljko Baksaj

Povezane vesti

Puleni Andree Trinkijerija slavili su u dvorani "Dražen Petrović" na startu Superkupa protiv ekipe Mege Bemaks, rezultatom 86:73 (18:21, 28:21, 25:16, 15:24).

Dobro je Mega otvorila meč, košarkaši Partizana su se mučili u napadu, nije ih hteo ni šut za tri poena, Milojevićevi puleni su nakon uvodnih 10 minuta imali tri poena viška, "crno-bele" je u igri održavao raspoloženi Rašon Tomas.

Novajlija je zajedno sa Birčevićem i Gordićem doneo preokret "crno-belima" u nastavku, a onda je usledila rafalna paljba Markusa Pejdža, koji je sa tri vezane trojke doneo ekipi Partizana devet poena prednosti.

Do kraja druge deonice "crno-beli" stižu i do dvocifrenog suficita, poluvreme je poenima sa linije za slobodna bacanja zatvorio Markus Pejdž.

On je jedini pogodio šuteve za tri poena u ekipi Partizana u prvom poluvremenu, Mega je imala bolje procente, ali su puleni Dejana Milojevića šutirali slobodna bacanja samo 7/21, te su "crno-beli" na odmor otišli sa +13 (46:33).

Pejdž je u trećem kvartalu nastavio da zatrpava koš Mege, pa je prednost Partizana rasla iz minuta u minut, nakon poena Birčevića na dva i po minuta do kraja stekli su i 27 poena viška.

Mega je uspela da se trgne u poslednjoj deonici, ali je to bilo dovoljno samo da se ublaži poraz.

Pobednički sastav je sa 21 poenom predvodio Markus Pejdž (4/6 za tri poena), pratili su ga Stefan Birčević sa 16 poena, kao i Rašon Tomas sa 15 (7sk).

Kod Mege 17 poena Marka Simonovića, 11 je dodao Atić, dok je 10 ubacio Uroš Trifunović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke