ABA SK - Preokreti u poslednjem četvrtfinalu, finiš pripao Budućnosti

Autor: Darko Mitrović
petak 27.09.2019.
22:17
Izvor: Sportske.net

Još jedna uzbudljiva završnica večeras u Zagrebu.

BETAPHOTO/HINA/Daniel KASAP/MO
BETAPHOTO/HINA/Daniel KASAP/MO

Povezane vesti

Poslednji polufinalista Superkupa ABA lige je ekipa podoričke Budućnosti koja je večeras u Zagrebu savladala domaću Cibonu rezultatom 77:71.

Podgoričani će se za plasman u finale sutra boriti protiv Cedevita Olimpije, koja je ranije večeras posle produžetka savladala FMP sa 101:92.

Prva četvrtina protekla je u nešto boljoj igri Podgoričana koji su imali blagu rezultatsku prednost u tom periodu, a Cibona je odgovorila početkom drugog kvartala, kada je povela sa 23:17.

Ipak, do poluvremena gosti ponovo preuzimaju kontrolu dešavanja na terenu i posle 20 minuta igre na semaforu je stajalo 36:32 za Budućnost.

Treća četvrtina bila je period najbolje igre Zagrepčana, koji su ponovo preokrenuli rezultat i dugo držali prednost od pet-šest poena razlike.

Ipak, na sredini poslednje četvrtine, Kobs trojkom vraća ekipu Budućnosti u vođstvo, Cibona je na trenutak uspela da uzvrati, ali kako se meč bližio kraju, postajalo je sve izvesnije da će ekipa Budućnosti opravdati večeras ulogu favorita.

Bamfort sa 25 i Kobs sa 23 poena predvodili su ekipu Budućnosti do pobede, a uz njih je dvocifren učinak imao i odlični Zoran Nikolić sa 13 poena i 11 skokova.

Najbolji u ekipi Cibone bili ssu Vucić sa 16 i Rebec sa 12 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke