ABA SK - Preokret Partizana za finale, sjajni Rašon Tomas!

Autor: Darko Mitrović
subota 28.09.2019.
18:53
Izvor: Sportske.net

Prvi finalista ABA Superkupa je ekipa Partizana, koja je večeras bila bolja od Primorske, ne dozvolivši joj da priredi još jedno iznenađenje.

BETAPHOTO/ABA liga/Cibona/Zeljko Baksaj/DS
BETAPHOTO/ABA liga/Cibona/Zeljko Baksaj/DS

Povezane vesti

Nije ni Partizanu večeras bilo lako da slomi otpor ekipe Primorske, ali tim Jurice Golemca ovoga puta nije uspeo da ponovi ono što je učinio protiv Crvene zvezde u četvrtfinalu.

Crno-beli su boljom igrom u drugom poluvremenu uspeli da preokrenu rezultat i na kraju izbore plasman u finale ABA Superkupa pobedom od 91:77.

Tokom prvog poluvremena, Primorska se pokazala kao ''tvrd orah'' favorizovanoj ekipi Partizana. Prvi kvartal je protekao u ravnopravnoj borbi, a u drugom je slovenački tim, predvođen raspoloženim i raspucanim Stivenom Holtom, konstantno bio u blagoj rezultatskoj prednosti, koja je dostigla ''plus 7'' pred sam kraj druge četvrtine - 48:41.

Do odlaska na odmor, Volden je sa linije slobodnih bacanja smanjio na 48:43, a Primorska je svoje vođstvo održavala negde do sredine treće četvrtine.

Razigrao se potom Ognjen Jaramaz, postigao dve trojke, ali su glavne uloge u ekipi Partizana večeras imali pre svih Rašon Tomas, pa Gordić, Mozli i Birčević.

Kako je meč odmicao, Partizanova igra je postajala sve kvalitetnija, a ekipa Primorske je posustajala, crno-beli su u drugom poluvremenu zaustavili Holta i polako je tim Andree Trinkijerija uvećavao vođstvo.

Sredinom četvrtog kvartala, to vođstvo je postalo i dvocifreno (85:74) i delovalo je da Primorska ipak nema snage za još jedno veliko iznenađenje na ovom Superkupu, što se do kraja i pokazalo tačnim.

Rašon Tomas je sa 19 poena, 12 skokova i dve asistencije bio najbolji akter večerašnjeg polufinala, Gordić je takođe bio odličan sa 14 poena, a Mozli i Birčević su ih pratili sa po 12, dok je Zagorac upisao11 poena.

U ekipi Primorske 17 poena Holta i 16 Jagodić-Kuridže. Njih dvojica su bili najistaknutiji u poraženoj ekipi.

Partizan sada čeka ishod drugog polufinala između Budućnosti i Cedevita Olimpije, kako bi saznao ime rivala u sutrašnjem finalu Superkupa ABA lige.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Saturday, 28.09.2019
20:15

Nije Partizan FMP da podceni protivnicki tim

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 28.09.2019
23:40

Lako je sada Partizanu kada ih je FMP umorio :D

avatar
deki trbic
Sunday, 29.09.2019
22:17

Ahahahah sta ih umorio? Bio laksi trening

avatar
It is I
Saturday, 28.09.2019
19:12

Radnicki Nis-Partizan 1:4 + Partizan-Primorska 91:77 = Pobeda Srbije

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 28.09.2019
19:06

Razmišljam da prijavim nestanak jagodinskog Bilija jer ga od Večitog derbija nema, ako još uvek Sumira utiske neka nam bar kaže da ne brinemo za njega kada već ne može da nam kaže ako se po jutru dan poznaje kako se ova sezona poznaje po Superkupu ABA lige, naravno ukoliko se sve svira i u poslednjoj sekundi, ukoliko nema trokoraka i četvorokoraka i izmišljenih namernih ličnih greški.

avatar
Partizan uvek prvi
Sunday, 29.09.2019
00:09

Hahaha, u pravu si. I ja sam se zabrinuo za Bilija xD.