ABA SK - Igokea pokazala zube, Budućnost ide na Partizan

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 20.09.2018.
22:30
Izvor: Sportske.net

Jako dobro izdanje domaćina ABA Superkupa, ali nedovoljno da se na kraju uzme skalp aktuelnom šampionu regionalne lige.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Drugi četvrtfinalni meč ABA Superkupa u Laktašima završen je pobedom ekipe Budućnosti VOLI koja je uz dosta muke slavila protiv Igokee rezultatom 90:86 (19:21, 20:24, 25:22, 26:19).

Ekipa Aleksandra Džikića imala je dosta poteškoća na večerašnjoj utakmici, tako da je Igokea dosta dugo uspevala da zadrži prednost.

Tek je na startu poslednjeg kvartala Budućnost uspela da uhvati priključak i da serijom 7:0 okrene stvari u svoju korist.

Suad Šehović je trojkom pokrenuo Budućnost (75:73) na sedam minuta pre kraja i od tog momenta Podgoričani više nisu ispustili prednost.

Domaći su u završnici platili ceh promašenih slobodnih bacanja, tako da je Budućnost na kraju ostvarila očekivanu pobedu i izborila se za mesto u polufinalu gde će joj rival biti Partizan.

Nemanja Gordić (19 pts, 6 as), Nikola Ivanović (15 pts, 3 sk, 5 as) i Erl Klark (15 pts, 7 sk, 3 as) bili su najefikasniji u pobedničkom sastavu, dok je u ekipi Igokee dominirao novajlija Tomislav Zubčić sa 21 poenom i 6 skokova.

Sutra su na programu druga dva četvrtfinalna susreta, a polufinala su zakazana za subotu. Budućnost VOLI i Partizan NIS sastaće se 22. septembra od 18 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke