ABA - Sjajan meč u "Topolici", Zvezda iz Bara na čelo tabele!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 17.12.2017.
20:54
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mt:s vezali su sedmu pobedu u ABA ligi i preuzeli lidersku poziciju na tabeli nakon trijumfa na gostovanju Mornaru.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Akteri pretposlednje utakmice 12. kola regionalne košarkaške lige ponudili su ljubiteljima igre pod obručima sjajnu predstavu u dvorani "Topolica" u Baru.

Crvena zvezda mt:s savladala je Mornar rezultatom 82:74 (19:29, 28:15, 19:12, 16:18) i izjednačila se na čelu tabele sa podgoričnom Budućnosti koja je juče poražena od Zadra.

Utakmica u Baru bila je jedna od najboljih koju smo videli od početka sezone u ABA ligi, a prvo poluvreme je bilo posebno zanimljivo i uzbudljivo.

Domaći su otvorili utakmicu kako se samo poželeti može. Amerikanci su namestili ruke pa je Mornar u prvih deset minuta imao samo tri promašaja u šutu iz igre (12/15).

Dvocifrena prednost do koje su izabranici Mihajla Pavićevića stigli u prvoj četvrtini narasla je do maksimalnih 13 poena (25:12), ali je Zvezda u nastavku zaigrala mnogo agresivnije pa je u završnici poluvremena stigla do preokreta.

Tokom druge četvrtine videli smo pregršt lepih poteza na obe strane. Najlepši je verovatno izveo Brendis Reli-Ros koji je "smečovao" Matijasa Lesora što možete da pogledate OVDE!

Trojkom Džejmsa Feldina Zvezda je preuzela vođstvo i više ga nije ispuštala do kraja utakmice. Treba reći da je u momentima kada je Zvezda "jurila" prednost rivala važnu rolu odigrao Stefan Janković koji je večeras prikazao najbolju partiju od početka sezone.

Serijom 21:4 sa kraja druge i sa početka treće četvrtine Zvezda je praktično prelomila meč u svoju korist, mada treba reći da je Mornar do kraja u više navrata uspevao da se približi gostima na pet poena zaostatka.

Domaćima je trebalo šest minuta da stignu do prvih poena u trećoj četvrtini, vratili su se u završnici tog perioda, ali su u poslednji kvartal ušli sa 10 poena zaostatka.

Poslednja četvrtina obilovala je prekršajima pa su obe ekipe vrlo brzo ušle u bonus zbog čega je izvedeno mnogo slobodnih bacanja.

Dušan Alimpijević je iskoristio priliku da Dilanu Enisu da prve minute u Zvezdinom dresu, a Kanađanin je tek u poslednjim sekundama sa linije penala upisao prvi poen.

Dvojica najefikasnijih u ekipi Dušana Alimpijevića bili su Stefan Janković i Džejms Feldin sa po 18 poena, a pratili su ih Tejlor Ročesti (13 pts, 6 as) i Dejan Davidovac (10 pts, 4 sk).

Na drugoj strani su se istakli Uroš Luković (18 pts, 9 sk), Derek Nidam (15 pts, 3 sk, 10 as) i Brendis Reli-Ros (14 pts, 4 sk, 5 as).

Zvezda je pobedom u Baru preuzela vodeću poziciju na tabeli sa skorom 10-2. Narednu utakmicu u ABA ligi Crvena zvezda mt:s igra 25. decembra na gostovanju Mega Bemaksu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner Pixi G00000L
Monday, 18.12.2017
13:27

Najbolja, najbolja je moja Zvezda crvena, volim je do ludila zato sto sam pravi Delija.

avatar
Bagzi
Sunday, 17.12.2017
23:16

Nasa Zvezda prva ponovo!

avatar
Don Kihot
Sunday, 17.12.2017
22:08

Napokon Janković! Bravo Zvezdo, sledeći je fener!!!