ABA - Rovovska borba u Laktašima pripala Igokei

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 19.11.2017.
18:51
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Igokee prekinuli su mini seriju od dva vezana poraza, pošto su večeras savladali Cibonu u utakmici na mali broj poena.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Prvi meč nedeljnog dela programa 9. kola regionalne košarkaške lige odigran je u Laktašima gde su se sastali šampion Bosne i Hercegovine i ekipa Cibone.

Utakmicu na mali broj poena dobila je domaća ekipa rezultatom 63:57 (15:12, 20:16, 11:10, 17:19) i na taj način prekinula mini seriju od dva vezana poraza.

Ekipa Dragana Bajića preuzela je vođstvo sredinom prvog kvartala i od tog momenta kontrolisala rezultat sve do sredine poslenje četvrtine kada je Cibona došla u poziciju da uhvati priključak.

Najveće vođstvo Igokee u prvom poluvremenu iznosilo je 13 poena, a Cibona je počela da se vraća rezultatski u završnici treće i na startu četvrte četvrtine.

Serijom 10:2 gosti hvataju priključak pa utakmica ulazi u uzbudljivu završnicu u kojoj su oba tima napravila veliki broj grešaka tako da se može reći da je Igokea bila manje loša i tako stigla do pobede.

Igokea je do četvrte pobede u šampionatu stigla na krilima Vuka Radivojevića i Nikole Jevtovića koji su postigli po 12 poena. Najbolji skakač u domaćem timu bio je Nikola Gajić koji je zabeležio 11 uhvaćenih lopti.

Kod gostiju se izdvojio Luka Žorić sa 21 poenom i 3 skoka, s tim što treba imati u vidu da je iskusni centar na terenu proveo samo 23 minuta.

Ciboni je ovo bio četvrti uzastopni poraz tako da nakon devet odigranih utakmica zauzima deseto mesto na tabeli sa skorom 3-6. Igokea preuzima šesto mesto sa skorom 4-5.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke