ABA - Robinson sa penala srušio "Zmajčeke"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 07.10.2016.
18:55
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Igokee uspisali su drugu pobedu u regionalnoj ligi pošto su posle velike drame uspeli da savladaju Union Olimpiju u Laktašima.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Šampion Bosne i Hercegovine upisao je drugu pobedu u novoj sezoni regionalne košarkaške lige, pošto je u okviru trećeg kola slavio protiv Union Olimpije na domaćem terenu.

Ekipa Igokee savladala je "Zmajčeke" rezultatom 73:72 (20:19, 18:16, 15:19, 20:18) a odlučujući poeni postignuti su sa linije penala četiri sekunde pre kraja susreta.

Duel u Laktašima obilovao je uzbuđenjima i preokretima pa je domaćin u trećem periodu imao dvocifrenu prednost koju je uspeo da ispusti, dok je Union Olimpija u završnici ispustila šest poena viška.

Činilo se da će Igokea lako privesti posao kraju nakon poena Draška Albijanića koji je odveo domaće na +5 (69:64) minut pre kraja meča, ali je usledila prava drama.

Bivši košarkaš Mega Leksa Nikola Janković pravi mini seriju (5:0) i vraća Olimpiju u rezultatski egal, nakon čega "Zmajčeki" stižu i do prednosti preko Gregora Horvata (72:71).

Domaći nisu uspeli da stignu do poena u poslednjem napadu ali su imali ofanzivni skok i još jednu šansu prilikom koje Nikola Janković pravi prekršaj i šalje Džejmsa Robinsona na liniju penala četiri sekunde pre kraja meča.

Amerikanac pogađa oba slobodna bacanja, a njegov sunarodnik Brendon Džeferson na drugoj strani ne uspeva da pogodi trojku pa Igosi stižu do druge pobede u ABA ligi.

Najefikasniji igrač u pobedničkom timu bio je upravo Džejms Robinson sa 16 poena i 3 asistencije, dok je na drugoj strani Nikola Janković poneo teret tragičara iako je meč završio sa 19 poena i 13 skokova.

Narednu utakmicu košarkaši Igokee igraju u gostima protiv FMP-a (10. oktobar), dok će Union Olimpija ugostiti Mornar (9. oktobar) uz podsećanje da "Zmajčeki" imaju meč manje pošto je duel sa Krkom odložen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke