ABA - Počinju igre za presto! (19.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 12.04.2019.
10:11
Izvor: Sportske.net

Večerašnjim duelom u hali "Aleksandar Nikolić" počinju završne borbe za zvanje šampiona regionalnog takmičenja i plasman u Evroligu.

aba-liga.com/Crvena zvezda mts
aba-liga.com/Crvena zvezda mts

Povezane vesti

Godinu dana nakon što je Budućnost stigla do istorijskog uspeha i preuzela šampionsku titulu ABA lige od Crvene zvezde, dva tima će ponovo igrati za presto.

Finalna serija plej-ofa ABA lige počinje večerašnjom utakmicom u dvorani "Aleksandar Nikolić", baš kao što je to bio slučaj i pre godinu dana, pošto je Zvezda još jednom stekla prednost domaćeg terena osvajanjem prve pozicije u ligaškom delu takmičenja.

Ekipa Milana Tomića stigla je do finala ABA lige sa skorom 21:1 u ligaškom delu prvenstva, dok je u polufinalu sa 2:1 u seriji eliminisala Partizan.

Budućnost je, sa druge strane, posle promene trenera uspela da se konsoliduje i da do plasmana u plej-of stigne sa trećeg mesta na tabeli i skorom 16-6. Baš kao i Zvezda i Podgoričani su u polufinalnoj seriji slavili u majstorici, s tom razlikom što su za rivala imali zagrebačku Cedevitu i što su odlučujući meč igrali na gostujućem terenu.

Sećanja na prošlosezonsku finalnu seriju još uvek su sveža, a predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je pre tri dana da je klub izvukao pokuke i da ovogodišnju borbu za trofej čeka spremniji.

Prva utakmica pokazala se ključnom u prethodnoj finalnoj seriji i zbog toga je posebno važno da puleni Milana Tomića izađu kao pobednici iz večerašnjeg susreta.

Ukoliko u Podgoricu odu sa dve pobede, košarkaši Crvene zvezde prebaciće sav pritisak na Budućnost i imati mnogo veće šanse da u glavnom gradu Crne Gore dovrše posao i vrate šampionsku titulu na Mali Kalemegdan ali i Evroligu u Srbiju posle sezone pauze.

Crveno-beli u prve dve utakmice neće moći da računaju na Džoa Reglenda, što će svakako predstavljati hendikep, ali se u seriji sa Partizanom videlo da Amerikanca ima ko da odmeni.

Prva utakmica na programu je večeras od 19 časova. Direktni prenosi su obezbeđeni na televizijama Arena sport i O2.

Serija se igra na tri dobijene utakmice i druga je na programu već u nedelju u istom terminu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke