ABA - Partizanu uručena "karta" za plej-of!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 06.02.2017.
23:41
Izvor: Sportske.net

Nada u "kiks" Budućnosti na gostovanju Ciboni bila je uzaludna, ali Partizan posle duela u "Draženovom domu" ipak ima razloga za slavlje. Poraz Cibone matematički je osigurao crno-belima plasman u plej-of.

basketballcl.com
basketballcl.com

Povezane vesti

Trijumf Budućnosti nad Cibonom pomalo je razočarao navijače Partizana koji su se nadali da bi hrvatski tim mogao da "saplete" Podgoričane i tako pomogne crno-belima u borbi za drugo mesto na tabeli.

Sa druge strane, upravo je zahvaljujući trijumfu Budućnosti u Zagrebu Partizan večeras overio plasman u plej-of što je potvrđeno i na "Tviter" nalogu ABA lige.

Baš kao što je to nedavno bio slučaj sa Crvenom zvezdom mt:s, vicešampionu Srbije "uručena" je karta za plej-of pošto je od večeras i matematički obezbeđen plasman u doigravanje.

Nakon 21. kola Partizan NIS zauzima drugo mesto na tabeli sa skorom 16-5 što znači da više ne postoje ni matematičke šanse da crno-beli završe na petom mestu.

Do kraja ligaškog dela sezone ostalo je da se odigra pet kola a Cibona kao petoplasirani tim ima pet pobeda manje od Partizana i lošiji međusobni skor što znači da su crno-beli matematički obezbedili plasman u plej-of.

Sada još samo ostaje da se Partizan izbori za što bolju poziciju pred početak plej-ofa a to bi svakako bilo drugo mesto na tabeli koje garantuje prednost domaćeg terena u polufinalu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RVLT
Tuesday, 07.02.2017
00:50

Ko kaze da smo razocarani, ko vam to govori? Em je lakse da se pobedi aka dobije aka prodje aka trijumfuje u seriji kad se igra na dve pobede, em je lakse kad se izgubi u polufinalu nego u finalu, em je lepse kad se pobedi nego kad se izgubi:-D