ABA - Partizanova "stotka" protiv Mege, u plej-of sa prvog mesta!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 09.03.2020.
22:58
Izvor: Sportske.net

Gosti pružali dobar otpor, ali nedovoljno da se izbegne poraz.

KK Partizan
KK Partizan

Povezane vesti

Košarkaši Partizana ostvarili su pobedu u 21. kolu regionalne ABA lige pošto su u Štark Areni savladali Megu rezultatom 102:88 (24:22, 19:20, 32:24, 27:22)

"Crno-beli" su preuzeli vođstvo i inicijativu sredinom prve četvrtine i serijom 8:0 stigli do prednosti od devet poena.

Ipak, izabranici Dejana Milojevića uspeli su da se vrate u meč, pa je na kraju poluvremena dva tima delio samo jedan poen u koristi Partizana 43:42.

Raspoložen je bio Marko Simonović, ali nije mogao sam, domaći košarkaši su zaigrali dosta bolje u trećoj četvrtini i pred poslednju deonicu stigli do "plus 9".

Držala se Mega sve do sredine četvrte četvrtine kada je Partizan "dodao gas" i odličnim procentom šuta na kraju ostvario i ubedljiv trijumf.

Najraspoloženiji u redovima Partizana bili su Angola, Pejdž i Gordić sa po 16 poena, dok je Mekadu dodao 13.

Sa druge strane, Kendrik Peri je postigao 21 poen uz sedam asistencija, Simonović 17, a Ašćerić 16.

Ovom pobedom, Partizan je i zvanično obezbedio prvo mesto u regularnom delu ABA lige, dok Megu u poslednjem kolu čeka velika borba za opstanak.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sale Mladenovic
Tuesday, 10.03.2020
03:44

Duga je sezona u košarci.Ali kada imaš ovakve igrače sve izgleda lako.
Nakon 50 utakmica odigranih od početka sezone do sada ,možemo biti i više nego zadovoljni.Skor je 42-8 ili 84% pobeda.

Stručni štab Partizana na čelu sa Predsednikom Ostojom Mijailović,podpredsednicima Milanom Iskrinim i
Veliborom Jojićem,Direktorom Nikolom Lončarom,Tim menadžerom Dušanom Kecmanom i Poslovnim direktorom Mlađanom Šilobadom uz budno oko Andree Trinkijerija dovodili su i sklapali tim od 5. jula.
Prvi je stigao Nemanja Gordić iz Budućnosti 5. Jula,Rašon Tomas iz Sasaria 9. Jula ,Žanis Peiners iz Darušafake 22.Jula ,Viliam Mozli iz Trsta 23.Jula,Kori Volden iz Hapoel Holona 24. Jula ,Artsiom Parakhouski iz Rytasa 7. August ,naš reprezentativac Stefan Birčević iz Bona stigao je 23. August ,vratio se Ognjen Jaramaz iz Burgosa 5. Okotobra,zatim sledi odlazak Parakhouskog u Strazbur i dolazak Redži Redinga iz Turk telekoma 28.Novembra,10.Januara dolazi i Džems McAdu iz Bepiktaša i na kraju Brajan Angola stiže 15.Februara iz Ostendea. Uz starosedeoce kapitena Novice Veličkovića,Radeta Zagorca,Uroša Trifunovića i Nikole Jankovića tim sa kojim je Trinki spreman da probije sve granice u košarci.Tim koji diše kao jedan.Posebnu snagu Partizana posebno ove godine daju i navijači koji obaraju sve rekorde.

U pripremnom delu osvojen je Włocławek cup, i skor je bio 7-0.Već tada se videlo da Partizan će ove godine biti tamo gde mu je ipo renomeu mesto.
Pobedjeni su tada i Darušafaka,Makabi,Aek,Fenerbahče ,Arka,Mornar i Sloga.

Usledio je Supercup ABA lige gde smo se opet prošetali i uz skor 3-0 pobedama nad Megom,Primorkom i Cedevitom osvojen trofej.

Treći trofej osvojen je u Nišu gde je Partizan skorom 3-0 osvojio Kup Radivoja Koraća pobedama nad Borcem ,FMP-om 1 i FMP-om 2.

Takmičenje u Euro cupu Partizan je započeo u najtežoj grupi sa Lokomotivom Kuban,Venecijom,Tofašom,Rytasom i Limožom i završio na drugom mestu sa skorom 7-3.
U drugom krugu opet je uleteo u tešku grupu sa Virtusom ,Darušafakom i Trentom i ubedljivo zauzeo prvo mesto sa skorom 5-1.
Partizan je imao najbolji učinak od svih ekipa učesnika druge faze takmičenja i samim tim ostvario prednost domaćeg terena u eventualnim majstoricama do kraja takmičenja.
U četvrt finalu se sastaje za ekipom UNICS-a iz Kazanja.

U ABA ligi Partizan je kolo pred kraj osigurao prvo mesto i prednost domaćeg terena do kraja takmičenja ,sa skorom 17-4.

UZMI IM TRINKI SVE NEKA IM NI MRVICE NE OSTANU

avatar
Grb partizana 1997?
Wednesday, 11.03.2020
00:54

Kakav ce to biti domaci teren bez publike?

avatar
Sale Mladenovic
Thursday, 12.03.2020
13:45

Srećom polako suspenduju takmičenja ,tako možemo očekivati da oni što su jedini imali koristi od odluka da se igra pred praznim tribinama će početi da kukaju.