ABA - Partizan na Jaramazov pogon srušio Split!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 03.01.2021.
18:43
Izvor: Sportske.net

Fantastična partija reprezentativca Srbije.

KK Split/Ivica Cavka
KK Split/Ivica Cavka

Povezane vesti

U 13. kolu regionalne ABA lige, košarkaši Partizana savladali su u gostima Split rezultatom 86:74 (21:24, 21:24, 22:22, 10:16).

Domaćin je sredinom prve četvrtine uspeo da stekne prednost koju su "crno-beli" ipak uspeli da prestignu, pa su veoma efikasnu deonicu završili sa tri poena prednosti - 24:21.

Partizan je pre svega zahvaljujući sjajnom Ognjenu Jaramazu uspevao da održi prednost, mada je Split imao dobar procenat šuta za tri poena što je pravilo velike probleme gostima iz Beograda.

Na poluvremenu se otišlo sa šest poena prednosti Partizana - 48:42.

Pokušavao je Split da se približi ekipi Saša Filipovskog, naročito su bili raspoloženi Luković i Marić, ali je u trećoj deonici zablistao i Trifunović sa 10 poena, pa su gosti pred poslednju četvrtinu stekli prednost od šest poena.

Sredinom poslednje deonice Partizan je stekao i dvocifrenu prednost, Miler-Mekintajer je vezao dve trojke i tako praktično najavio trijumf "crno-belih".

Na kraju, zaslužena pobeda gostiju i pored hrabre igre Splićana - 86:74.

Utakmicu je obeležio odlični Jaramaz koji je, posle 17 poena u prvom poluvremenu, do kraja meča došao do brojke 29, u redovima gostiju najefikasniji bio je Marko Luković sa 18 poena.

Partizan se nakon nove pobede nalazi na šestom mestu ABA lige sa učinkom 7:6, dok je Split deveti sa 4:9.

Baner
   
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Sunday, 03.01.2021
20:47

Partizan je pobedu ostvario bez najboljeg strelca ekipe, Markusa Pejdža i Radeta Zagorca. U ekipi je bilo samo 10 igrača, od kojih se Pejdž nije ni pojavio u timu. Nadam se da kod Zagorca nije kovid. Luković je još jednom potvrdio moje mišljenje da ga je trebalo dovesti u klub za koji vatreno navija. On bi bio sigurno bolje rešenje od amerikanca.

avatar
gaja
Sunday, 03.01.2021
20:32

...proverite u kakvom je stanju bio autor ovog texta kad je pisao isti....