ABA - "Panteri" namučili Cedevitu

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 17.12.2017.
18:50
Izvor: Sportske.net

Zagrebački sastav slavio na gostovanju u Železniku ali je FMP dobrano namučio favorizovanog rivala.

aba-liga.com/FMP
aba-liga.com/FMP

Povezane vesti

Prva od dve utakmice 12. kola regionalne lige koje su zakazane za nedelju odigrana je u Železniku.

Ekipa FMP Železnika ugostila je Cedevitu i pružila odličan otpor favorizovanom rivalu ali je na kraju slavio zagrebački sastav.

Cedevita je do devete pobede u ABA ligi stigla rezultatom 80:71 (18:13, 15:19, 16:12, 31:27) i tako zadržala korak za vodećom Budućnosti i drugoplasiranom Crvenom zvezdom mt:s.

Gosti iz Zagreba kontrolisali su rezultat tokom većeg dela prvog poluvremena, ali su u trećem kvartalu domaći uspeli da preokrenu.

Tek u završnici treće četvrtine Cedevita uspeva da mini serijom (6:0) povrati kontrolu nad rezultatom, a od tog momenta gosti više nisu ispustili prednost.

U poslednjoj četvrtini tim Jure Zdovca je lagano uvećavao razliku tako da konačan rezultat ne govori u pravoj meri kakav je bio odnos snaga na terenu tokom većeg dela utakmice.

Najefikasniji u redovima pobedničkog sastava bio je Demetris Nikols sa 18 poena i 2 skoka, a pratili su ga Džanan Musa i Kevin Marfi sa po 12 poena.

"Pantere" je predvodio Marko Jeremić sa 14 poena, a dvocifren učinak ostvarili su još Stefan Lazarević (13 pts, 6 sk) i Filip Čović (12 pts, 11 as).

Cedevita sada ima devet pobeda i tri poraza i nalazi se na trećem mestu na tabeli, dok FMP ostaje šesti sa 5 pobeda i 7 poraza.

U narednom kolu Cedevita dočekuje Zadar, a FMP ide u goste MZT-u iz Skoplja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke