ABA - "Panteri" još uvek u igri za četvrto mesto!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 28.01.2018.
22:24
Izvor: Sportske.net

Košarkaši FMP-a iz Železnika slavili su na gostovanju Ciboni i tako zadržali nadu da mogu do četvrtog mesta na tabeli i plasmana u polufinale plej-ofa ABA lige.

Beta/Aba Liga/FMP
Beta/Aba Liga/FMP

Povezane vesti

Drugi meč 18. kola regionalne ABA lige zakazan za nedelju odigrane je u "Draženovom domu" u Zagrebu gde je domaća Cibona ugostima FMP iz Železnika.

Gosti su slavili nakon produžetka rezultatom 85:84 (20:24, 27:22, 12:22, 19:10, 7:6) i tako zadržali šansu da se na kraju ligaškog dela prvenstva nađu na četvrtom mestu.

Cibona je do sredine drugog kvartala imala kontrolnu nad rezultatom, ali su gosti uhvatili priključak i u neizvesnoj završnici prvog dela uspeli da steknu "pola" koša prednosti.

Drugo poluvreme obeležili su novi obrti. Nakon uvodnog vođstva "Pantera" domaćin preuzima kontrolnu nad igrom i rezultatom i do odlaska na poslednju pauzu stiče deset poena prednosti (68:58).

Prednost koju je Cibona napravila u trećoj četvrtini istopila se do sredine poslednjeg kvartala, a u neizvesnoj završnici FMP je mogao "kecmanovskom trojkom" da stigne do trijumfa ali je lopta izašla iz obruča pa se otišlo u produžetak.

U dodatnih pet minuta sav posao u ekipi FMP-a obavili su Stefan Pot i Filip Čović. Prvonavedeni je poenima na deset sekundi pre kraja doneo pobedu gostima, a Čović je sa pet poena doveo Pota u poziciju da šutira za trijumf.

Marko Tomas je na kraju imao šut za pobedu Cibone ali je promašio.

Filip Čović je sa 18 poena i 9 asistencija predvodio FMP do devete pobede u ABA ligi, a pratili su ga Dragan Apić (11 pts, 7 sk), Stefan Pot (10 pts, 5 sk, 3 as) i Nemanja Nenadić (10 pts, 6 sk).

U poraženom sastavu dominirao je Luka Žorić sa 31 poenom i 7 skokova.

FMP je zahvaljujući trijumfu u Zagrebu ostao u trci za četvrto mesto na tabeli iako Mornar u datom momentu ima dve pobede više. Važno je napomenuti da "Panteri" imaju bolji međusobni skor od Mornara i Partizana i da će završiti na četvrtom mestu ukoliko na kraju ligaškog dela prvenstva budu imali isti skor sa ovim ekipama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke