ABA - Novi trener i Lučić probudili MZT

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 09.01.2015.
22:09
Izvor: Sportske.net

Košarkaši MZT-a iz Skoplja savladali su Solnok na otvaranju 17. kola ABA lige a trijumf makedonskog sastava režirao je srpski košarkaš Uroš Lučić sjajnom partijom na gostovanju u Mađarskoj.

mztskopjeaerodrom.mk
mztskopjeaerodrom.mk

Povezane vesti

Promena koja se dogodila na klupi skopskog MZT-a u toku prethodne nedelje dala je rezultat već na prvoj utakmici koju je sa klupe vodio Aleksandar Jončevski.

MZT je u prvoj utakmici 17. kola regionalne ABA lige slavio na gostovanju Solnoku rezultatom 73:76 (18:30, 20:20, 18:15, 17:11) čime je na kratko pobegao sa pretposlednje pozicije na tabeli.

Pred nešto više od 1.000 gledalaca koji su se okupili u dvorani "Tisaligeti" MZT je vođen Urošem Lučićem u prvoj deonici napravio prednost koju je domaćin pokušao da sustigne do kraja ali u tome nije uspeo.

Krilni centar skopske ekipe postigao je 20 poena i ostvario 8 skokova a njegovi sunarodnici Stefan Sinovec i Aleksandar Cvetković dodali su po 7, odnosno 6 poena.

Dvocifren učinak u pobedničkoj ekipi ostvarili su još Sead Šehović (14 pts), Predrag Samardžiski (11 pts) i Dion Dikson (10 pts).

U poraženom sastavu se istakao naš Strahinja Milošević koji je postigao 14 poena.

Nakon večerašnje pobede nad Solnokom makedonski sastav zauzima desetu poziciju na tabeli sa skorom 6-11, dok Solnok ostaje na sedmom mestu sa 7 pobeda i 10 poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke