ABA - Može li Cedevita da šokira šampiona?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 25.03.2019.
10:23
Izvor: Sportske.net

Veliko iznenađenje predstavljala bi eliminacije Budućnosti u polufinalu plej-ofa, ali tradicija kaže da Cedevita ima čemu da se nada.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Večeras se u Zagrebu igra prva utakmica polufinalne serije plej-ofa ABA lige između Cedevite i Budućnosti.

Cedevita je do "prednosti domaćeg terena" stigla zahvaljujući boljem međusobnom skoru u duelima sa Podgoričanima ove sezone, pa je i to jedan od razloga što "Vitamini" u dobrom raspoloženju očekuju okršaje sa aktuelnim šampionom.

Gledajući igrački kadar, Budućnost je uz Crvenu zvezdu mt:s prvi favorit za osvajanje šampionske titule, ali se ne može reći da Partizan i Cedevita nemaju čemu da se nadaju.

Posebno se to odnosi na "Vitamine" koji po pravilu predstavljaju veliki zalogaj za Budućnost. U međusobnim duelima Cedevita je slavila 15 puta, a doživela je 13 pobeda i to je još jedan dokaz da ekipi Jasmina Repeše neće biti lako sa hrvatskim šampionom.

Utakmica u hali "Dražen Petrović" u Zagrebu počinje u 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
noname
Monday, 25.03.2019
16:29

samo mi nije jasna svrha postojanja ove "cedevite" . Jedva naberu pola hale sa sve besplatnim ulaznicama i organizivanim dolascima juniorskih sportskih ekipa i djaka, samo ponavljaju obo cedevita i jedva cekaju da se sve zavrsi daodu kuci, bez obzira ko je dobio.

avatar
Čerek B.
Monday, 25.03.2019
13:42

Cedevita svakako ima čemu da se nada. Jedina je ove sezone pobedila Zvezdu u regularnom delu i to jako jako lagano, bez kapi znoja reklo bi se. naravno, nije to jedini reper (pobeda protiv Zvezde), Cedevita ima jako dobru i balansiranu ekipu (za razliku od nekih sezona prije kad su imali skup odličnih pojedinaca), imaju prednost domaćeg terena (mada to nije neka prednost s obzirom da teren u Zagrebu nije ni deseti dio "vruć" kao u Beogradu ili Podgorici). Imaju trenutno sve preduslove da dobiju seriju. Ipak milslim da je Budućnost kvalitetnija ekipa i da će finale biti isto kao prošle godine. sa nadom da će samo ishod biti drugačiji.

avatar
Skaut1
Monday, 25.03.2019
12:31

Može li "šampion" da odbrani titulu? To je veća dilema.