ABA - Mornar umalo "prosuo mleko"

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 13.11.2017.
23:02
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Mornara savladali su Igokeu u poslednjoj utakmici osmog kola regionalne košarkaške lige pa se sa četiri trijumfa sele na šesto mesto na tabeli.

aba-liga.com/Petrol Olimpija/Ales Fevzer
aba-liga.com/Petrol Olimpija/Ales Fevzer

Povezane vesti

Vicešampion Crne Gore upisao je treću pobedu u poslednja četiri meča regionalne košarkaške lige i napredovao do šestog mesta na tabeli.

Ekipa Mornara slavila je rezultatom 87:83 (25:17, 18:21, 24:18, 20:27) u duelu sa šampionom Bosne i Hercegovine što joj je omogućilo da sa pretposlednjeg mesta na tabeli napravi skok do šeste pozicije.

Domaći su vodili od prvog do poslednjeg minuta ali su upravo u poslednjih šezdeset sekundi stavili na kocku zasluženu pobedu.

Igokea je uspela da za kratko vreme istopi dvocifren zaostatak i da na dvadeset sekundi pre kraja priđe na samo dva poena domaćem sastavu.

Pitanje pobednika rešio je Strahinja Mićović trojkom na 17 sekundi pre kraja pri rezultatu 83:81 nakon čega Igosi više nisu dobili šansu da se vrate u meč.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Derek Rajan Nidam sa 22 poena, 5 skokova i isto toliko asistencija, a pratili su ga Reli Ros sa 14 i Nemanja Vranješ sa 13 poena.

U poraženom timu izdvojili su se novajlija Malkom Li sa 18 poena i 3 asistencije, Aleksandar Ponjavić (16 pts, 5 sk) i Stefan Glogovac (14 pts).

Večerašnja utakmica najbolji je pokazatelj ujednačenosti ABA lige jer je Mornar pre početka meča bio pretposlednji na tabeli, a jednim trijumfom izjenačio se sa FMP-om koji zauzima peto mesto sa skorom 4-4.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke