ABA - Mornar u mirnoj luci

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 10.03.2019.
21:39
Izvor: Sportske.net

Pobedom nad ekipom FMP-a košarkaši Mornara prebrinuli su sve brige oko opstanka u ABA ligi.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Nije Mornar spadao među najugroženije ekipe uoči poslednja dva kola u ABA ligi, ali mu je jedna pobeda svakako bila potrebna da bi bio izuzet iz bilo kakve računice po pitanju borbe za opstanak.

Ekipa iz Bara savladala je večeras FMP sa 79:69 (23:13, 18:23, 20:13, 18:20) u pretposlednjoj utakmici 21. kola ABA lige i tako definitivno osigurala opstanak u regionalnom šampionatu.

Prošlosezonski učesnik plej-ofa stigao je do osme pobede u ABA ligi zahvaljujući dobroj igri u trećem kvartalu kada je napravljena razlika od 15 poena.

Gosti su u poslednjoj deonici uspeli da priđu na jednocifren zaostatak, ali je to bilo sve što su mogli da urade pre nego što su Barani stavili tačku na meč serijom 7:0 u samoj završnici.

Nemanja Vranješ je bio udarna igla Mornara na današnjoj utakmici. Bek domaćeg tima ubacio je 22 poena (5/9 za tri) i upisao 7 skokova i 3 asistencije, a njegov ritam donekle su još samo uspeli da isprate Strahinja Mićović (14 pts, 6 sk) i Nikola Rebić (13 pts, 4 as).

Gosti su u "Topolici" nastupili sa skraćenim rosterom, pa su tako praktično osmorica igrača izneli čitav meč. Najefikasniji u redovima FMP-a bili su Aleksa Uskoković (15 pts, 4 sk, 5 as) i Stefan Momirov (13 pts, 7 sk, 2 as).

U poslednjem kolu Mornar gostuje ekipi Cedevite, dok će FMP ugostiti Partizan.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke