ABA - Melje Vujoševićeva mašina!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 14.02.2015.
18:36
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana NIS prošetali su se kroz Zagreb i vezali devetu uzastopnu pobedu u ABA ligi protiv ekipe Cibone čime su najverovatnije prebrinuli pitanje plasmana u plej-of regionalnog takmičenja.

abaliga.com/Cibona/Igor Kralj
abaliga.com/Cibona/Igor Kralj

Povezane vesti

Derbi 22. kola regionalne ABA lige nije opravdao očekivanja pošto Cibona nije bila kadra da se suprotstavi zahuktalom Partizanu koji je pred svega 1.500 navijača odneo trijumf iz "Draženovog doma".

Najtrofejniji klub regionalnog takmičenja slavio je u Zagrebu rezultatom 64:81 (21:25, 7:25, 13:18, 23:13) čime je vezao deveti uzastopni trijumf i tako, najverovatnije, prebrinuo brige oko plasmana u plej-of fazu takmičenja.

Cibona je samo tokom prve deonice uspevala da održi priključak za crno-belima koji su meč prelomili već u drugoj četvrtini kada su protivniku dozvolili samo 7 poena.

Duško Vujošević se pobrinuo da u nastavku ne dođe do opuštanja pa je prednost nastavila da raste sve do završnice susreta kada je Cibona uspela da ublaži poraz.

Sve je večeras bilo na strani šampiona Srbije a posebno je šut van linije 6.75 dobro služio izabranike Duška Vujoševića. Sa 53% uspešnosti u šutu za tri i 37 skokova naspram 30 Ciboninih crno-beli nisu morali da brinu za pobedu.

Šampion ABA lige danas je samo pratio Partizanov ritam a "Parni Valjak" je zasluženo stigao do nove pobede uz odlične partije Saše Pavlovića (17 pts, 3 sk), Nikole Milutinova (11 pts, 8 sk), Dragana Milosavljevića (13 pts) i Eda Murića (11 pts, 8 sk).

Partizan je u Zagrebu stigao do devete uzastopne pobede u ligi, odnosno do petnaeste u tekućoj sezoni čime je u priličnoj meri zacementirao poziciju koja vodi u plej-of.

Narednu utakmicu u ABA ligi Partizan igra 1. marta pred svojim navijačima, protiv gradskog rivala Crvene zvezde Telekom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke