ABA liga zove čelnike Saveza na sastanak u Zagrebu

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 15.09.2016.
12:30
Izvor: Sportske.net, aba-liga.com

Predsedništvo regionalne ABA lige j.t.d. donelo je odluku da pozove predstavnike nacionalnih košarkaških Saveza na sastanak koji će naredne nedelje biti održan u Zagrebu.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Dve nedelje uoči početka regionalne košarkaške lige Predsedništvo tog takmičenja donelo je odluku da pozive čelnike košarkaških Saveza iz regiona na sastanak u Zagrebu.

Predsedništvo ABA lige j.t.d zasedalo je 9. septembra i donelo brojne važne odluke vezane za dalji razvoj takmičenja i uspešan početak sezone 2016/2017. Naredno okupljanje Predsedništva zakazano je za 21. septembar.

"Predsedništvo ABA lige j.t.d. donelo je odluku da pozove predstavnike svih košarkaških saveza zemalja iz kojih dolaze klubovi učesnici ovog takmičenja na sastanak koji će 21. septembra biti održan u Zagrebu" navodi se na sajtu ABA lige.

Premda se u saopštenju ne navode razlozi za ovakav potez Predsedništva ABA lige j.t.d., jasno je da bi sastanak trebalo da bude održan jer još uvek nije nađen kompromis po pitanju odnosa Evrolige i FIBA.

Košarkaški savez Srbije i ostali regionalni savezi ukinuli su podršku ABA ligi j.t.d. nakon što je FIBA zapretila sankcijama za nacionalne timove, pa ostaje da se vidi kako će taj problem biti prevaziđen u periodu koji sledi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke