ABA - Januar u znaku Novice Veličkovića

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 01.02.2018.
09:13
Izvor: Sportske.net

Krilni centar i kapiten košarkaškog kluba Partizan NIS Novica Veličković poneo je zvanje najkorisnijeg igrača u januaru mesecu.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Najkorisniji igrač 15. i 17. kola regionalne ABA lige okitio se titulom najkorisnijeg pojedinca u mesecu za nama.

Novica Veličković obeležio je januar 2018. godine sjajnim partijama u ABA ligi i time dokazao da je i dalje jedan od najboljih pojedinaca u regionalnom takmičenju.

Partizan je u januaru dobio tri od četiri utakmice u ABA ligi i velika zasluga za to pripada upravo Novici Veličkoviću koji je partijama u mečevima sa Zadrom i Cibonom stigao do zvanja igrača kola.

Kada se tome doda da je odigrao odlično i u mečevima sa Igokeom i Crvenom zvezdom mt:s jasno je zašto titula najkorisnijeg igrača januara ide u ruke Novice Veličkovića.

Ukoliko upotrebimo brojke Veličkovićev učinak izgleda ovako. Prosek od 21,5 poena, 8,25 skokova i 3 asistencije po utakmici i januaru jednak je proseku od 21,25 indeksiranih poena u prethodnom mesecu.

Ostaje samo žal što sjajne partije Novice Veličkovića najverovatnije neće značiti ništa crno-belima jer se četiri kola pre kraja nalaze u jako teškoj poziciji kada je borba za četvrto mesto u ABA ligi u pitanju.

Sa druge strane, dolazi Kup Radivoja Koraća i sa tog aspekta Veličkovićev niz dobrih partija može da raduje navijače Partizana.

Crno-beli će na startu nacionalnog kupa igrati protiv Zlatibora, a derbi sa Zvezdom nije moguć pre finala.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke