ABA - Igokea konačno, derbi začelja pripao domaćinu!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 03.11.2019.
22:08
Izvor: Sportske.net

TIm iz Laktaša stigao do prve pobede u ovogodišnjem izdanju regionalne lige.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Košarkaši Igokee ostvarili su prvu pobedu u sezoni tek u petom kolu ABA lige pošto su u Laktašima savladali Zadar sa 79:71 (23:12, 13:23, 20:18, 23:18).

Bio je ovo duel fenjeraša, timova koji nisu nijednom osetili ukus pobede, pa je i toj nezgodnoj seriji morao doći kraj barem za jedan tim.

A to je Igokea koja je već u prvoj četvrtini napravili dvocifrenu razliku, no Zadar je odgovorio na isti način, pa se na odmor otišlo tek jednim poenom prednosti za domaćina.

Treća deonica meča bila je najneizvesnija, u jednom trenutu je Zadar uspeo i da povede sa pet poena razlike, ali je domaćin sigurnom igrom u nastavku meča ostvario zasluženi trijumf.

U redovima Igokee istakao se Kinan Evans postigavši 17 poena i pet asistencija, dok su raspoloženi bili Savo Lešić (12 poena i osam skokova), kao i Kariniauskas koji je postigao 13 poena i napravio pet asistencija

Najefikasniji igrač na meču bio je košarkaš hrvatske ekipe Brajon Alen sa 24 poena, Keler je upisao dabl-dabl (10 poena i 11 skokova), ali ni oni nisu pomogli svojoj ekipi da izbegne poraz.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke