ABA - 'Hladan tuš' za Igokeu

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 16.10.2017.
22:41
Izvor: Sportske.net

Ekipa koja je u prethodna dva kola "uzela skalpove" podgoričkoj Budućnosti i zagrebačkoj Cedeviti uspela je da izgubi od MZT-a na domaćem terenu.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Poslednja utakmica 4. kola regionalne košarkaške lige odigrana je u Laktašima gde su košarkaši MZT-a iz Skoplja iznenadili domaćina i upisali drugu pobedu u prvenstvu.

Makedonski predstavnik slavio je rezultatom 108:99 (27:20, 36:37, 16:22, 29:20) u izuzetno efikasnom meču koji je ujedno bio poslednji u sklopu 4. kola.

Domaći sastav ušao je u večerašnji meč posle pobeda nad Budućnosti i Cedevitom pa se očekivalo da pred svojim navijačima kruniše sjajne partije u prethodna dva meča.

MZT je bolje otvorio meč, gosti su bili šuterski raspoloženi u prvom kvartalu, a ispostavilo se da su do kraja meča zadržali taj ritam.

Najveća prednost gostujućeg tima nije prelazila osam poena sve do same završnice kada je Igokea morala da juri zaostatak pa je MZT uspeo da dođe do maksimalnih +9 sa kojima je i završio meč.

Ponovo je Dorel Rajt dominirao u ekipi Igokee sa 29 poena, a pratio ga je Desmond Vašington sa osam poena manje.

MZT je imao više raspoloženih pojedinaca, ekipu su do druge pobede u prvenstvu predvodili Damjan Stojanovski (23 pts) i Jordan Minčev (19 pts, 9 sk), a pratili su ih Trajkovski i Bejli sa po 17 poena.

Nakon četiri odigrana kola na tabeli vodi Budućnost sa skorom 3-1, prati je Zvezda sa istim brojem pobeda i poraza, a na začelju se sada nalaze Zadar i Mornar iz Bara sa po jednom pobedom i tri poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Partibrejker
Tuesday, 17.10.2017
08:43

Ovo neki novi trend da se igra bez odbrane.Prosek poena po utakmici ABA lige ove sezone 180 .

avatar
poljskikupanjac
Monday, 16.10.2017
23:01

u ovu aba ligu nezna se ko koga