ABA - 'Gvozdeni Maik' MVP kola!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 02.02.2016.
10:33
Izvor: Sportske.net

Fenomenalna partija koju je centar Crvene zvezde Telekom Maik Cirbes prikazao u duelu sa MZT-om iz Skoplja donela je Nemcu titulu najkorisnijeg igrača 22. kola ABA lige.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Drugu nedelju za redom centar Crvene zvezde Telekom Maik Cirbes ostvario je najbolji indeks korisnosti u regionalnom šampionatu, ali je za partiju u meču sa MZT-om nagrađen titulom najkorisnijeg igrača kola.

Prethodnog ponedeljka Cirbes je sakupio 37 indeksiranih poena ali mu je zvanje MVP-a izmaklo usled poraza Crvene zvezde Telekom od Partizana.

Ovoga puta nije bilo nikakve prepreke da Maik Cirbes bude imenovan za najkorisnijeg igrača 22. kola ABA lige, pošto je Zvezda savladala MZT, a Nemac je ostvario 36 indeksiranih poena!

U poslednjem susretu 22. kola regionalne košarkaške lige Maik Cirbes je postigao 28 poena (12/15 za dva, 1/1 za tri), ostvario 11 skokova i upisao dve asistencije.

Sa takvim učinkom Maik Cirbes je sakupio 36 indeksiranih poena pa je ispred Zeka Rajta (Union Olimpija) koji je imao indeks 32 poneo titulu najkorisnijeg igrača 22. kola ABA lige.

Dodajmo i to da je ovo prvi put od početka sezone da titula najkorisnijeg igrača kola odlazi u ruke košarkaša Crvene zvezde Telekom što svakako predstavlja kuriozitet, imajući u vidu kvalitet ekipe Dejana Radonjića.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarkoDjordjevic
Tuesday, 02.02.2016
15:08

Od Bobijeve rezerve do jednog od najboljih centara u Evropi. Ako je nesto Radonjic uradio kako treba, onda je to Cirbes. Napravio je od njega masinu. :)

avatar
REVOLT SPT BuNT
Tuesday, 02.02.2016
11:49

Nije Maik, nemojte da se blamirate! Kako biste onda citali ime Sevcenka?!