ABA donela odluku - Kako je Zvezda prolazila sa OVIM sudijama?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.04.2019.
10:37
Izvor: Sportske.net

ABA liga potvrdila imena sudija koji će sutra u ''Pioniru'' deliti pravdu.

aba-liga.com/Crvena zvezda mts
aba-liga.com/Crvena zvezda mts

Povezane vesti

Drama u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige dostiže vrhunac.

Posle dve lagane Zvezdine pobede u prva dva meča, očekivao se bar jedan trijumf crveno-belih i u Podgorici, ali povreda Stratosa Perperoglua ipak se osetila, Tomićev tim nije uspeo da završi posao, pa će sutra morati na ''popravni'', ali pred svojim navijačima u prepunom ''Pioniru''.

Svaki detalj bi mogao da bude važan u takvim utakmicama, Podgoričani uveravaju da će odigrati mnogo bolje nego u prve dve utakmice, pa ako ovoga puta dođe do neizvesne završnice, sudije će morati bez greške da obave posao.

U ABA ligi nisu imali lak zadatak po pitanju izbora sudija, a na kraju su odlučili da pravdu u ''Pioniru'' dele Saša Pukl, Tomislav Hordov i Mario Majkić, koji će imati ogromnu odgovornost, jer ovaj meč odlučuje ne samo o šampionu, nego i o putniku u Evroligu.

Majkić i Hordov su zajedno sudili u trećoj utakmici finalne serije, prvoj u Podgorici, koju je Budućnost dobila sa 80:72, dok je tandem Hordov-Pukl delio pravdu u prvoj utakmici u ''Pioniru'', kada je Zvezda ubedljivo trijumfovala sa 91:72.

Do sada su domaćini pobeđivali sa ovim sudijama, hoće li se i sutra nastaviti ova ''tradicija''?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Sunday, 21.04.2019
22:33

Ако Звезда одигра приближно како уме, нема тих судија који ће помоћи Будућности. Јесу им помогли у претходној утакмици, директно су их вратили у живот од -10 у трећој четвртини, али тешко да ће се тако нешто поновити сутра...

avatar
Čerek B.
Sunday, 21.04.2019
11:20

Po mom mišljenju, sudije su direktno uticale samo na rezultat četvrte utakmice, svojim pogrešnim odlukama su dva puta vraćali Budućnost iz rezultatskog deficita. Čak bih i te greške svrstao u one nenamjerne da dva puta nisu gledali snimak i presudjivali u korist Budićnosti iako je bilo očigledno da nije tako. Nemoguće je da sudija na pola metra od Berona ne vidi da je dobio klasičan šamar i da ne sudi faul. Ukoliko Zvezda bude imala "domaćinsko" sudjenje, dobiće 20 razlike, ukoliko bude fer sudjenje dobiće 8-12 razlike. Dosta će uticati i kriterijum, ako puste rukometnu odbranu bekova onda je Budućnost u prednosti, mada mislim da će zbog važnosti meča da se svira svaki kontakt.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 21.04.2019
14:06

Ma da, Lazić i Rivers baš igraju kao košarkaši, a Kol i Džekson kao rukomentaši hahaha

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Tuesday, 23.04.2019
13:31

Prenos lopte? Pričam o ulazima i prodorima i kretanju bez lopte gde na to pre svih Lazić, a onda i Rivers, ali i ostali drže i vuku rukama, Lazić još često ide telom u telo što je takođe faul pri svakom ulazu protivnika kada to može, a to se ne svira igračima FMP-a u regionu i Srbiji.

avatar
Čerek B.
Monday, 22.04.2019
13:26

Prvo, odbranu na prenusu lopte igra ili Džekson ili Gordić, a obojica su igrala po mom mišljenju preagresivno. Doduše, to ne mogu staviti na teret sudijama jer je takav kriterijum bio u obe utakmice u Podgorici. Lazić je čuvao uglavnom Kola ili Bela, nije branio prenos lopte.

avatar
Čerek B.
Monday, 22.04.2019
06:02

Jedno je šta ti voliš odnosno ne voliš. Ajde za Lazića, ali gde nadje Riversa i agresivnu odbranu.