ABA – Dočekasmo i to, kreće nova sezona!

Autor: Nikola Miloradović
petak 02.10.2020.
17:30
Izvor: Sportske.net

Zvezda, Partizan, Budućnost ili neko treći?!

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Pandemija koronavirusa prekinula je minulu sezonu u ABA ligi pred sam plej-of, na kraju nismo ni dobili šampiona Jadrana.

Problemi nastali pre svega zbog pandemije doveli su u pitanje i samo postajanje takmičenja, tokom leta se "ratovalo" saopštenjima, ali je na kraju sve ispalo dobro po ljubitelje košarke, sezona u regionalnom šampionatu će se igrati po planu.

Ovoga puta će se 14 timova boriti za prva četiri mesta i plasman u doigravanje, Srbija će imati čak pet predstavnika, Borac se priključio Zvezdi, Partizanu, Megi I FMP-u.

Kao i uvek, preko leta su ekipe doživele velike promene, iako se govorilo o krizi zbog pandemije koronavirusa i prekida sezone, čini se da su svi uspeli da se pojačaju kako su želeli.

Zvezdu je preuzeo Saša Obradović, roster je značajno izmenjen, angažovani su Amerikanci Džordan Lojd i Lengston Hol, vratio se Marko Simonović, iz FMP-a su stigli Radanov, Uskoković i Rit, na kraju je doveden i centar Emanuel Teri iz Hapoela, a nema sumnje da je najveću pažnju privukao prelazak Korija Voldena na Mali Kalemegdan iz Partizana.

Baner 15

"Crno-beli" su pored odličnog beka ostali i bez trenera Andree Trinkijerija, Italijan je otišao u Bajern, angažovana su kvalitetna pojačanja u Kodiju Miler-Mekintajeru, stigao je Erik Mika iz NBA, kao i bivši igrač Zvezde Nemanja Dangubić. Vlado Šćepanović je nasledio Trinkijerija, videćemo kako će se snaći, od Partizana se mnogo očekuje ove sezone.

Zvezda i Partizan su po pravilu favoriti, a ko bi mogao da im pomrsi račune?

Budućnost je dovela Rašada Vona, Melvina Edžima, Vilija Rida i Dragana Apića i već na startu Evrokupa protiv Breše pokazala svoju snagu.

Mornar je zadržao najbolje Amerikance iz prethodne sezone Pulena, Nidama i Vajtheda, stigli su još Keni Gabrijel i Tejor Smit, tu su i dalje iskusni Bjelica, Uroš Luković i Nemanja Vranješ, ekipa iz Bara ima paklen sastav.

Cedevita je doživela ogromne promene, angažovali su odličnog Kendrika Perija, Rajona Brauna iz Tofaša, vratio se na Jadran i Roko Leni Ukić, Hodžić i Dimec su dovedeni iz Primorske, a na kraju je umesto povređenog Matijanga stigao i centar Džerod Džouns. Ostali su Jaka Blažič, Edo Murić i Mikael Hopkins, odlični Jurica Golemac ima zaista dobar tim na raspolaganju.

Igokea bi mogla da bude najprijatnije iznenađenje, sastav iz Aleksandrovca je doveo veliki broj odličnih pojačanja ovog leta poput centra Karmajkla, odličnog šutera Entonija Klemonsa, zatim Atića iz Mege i Fundića iz Zadra, a stigao je Antabija Voler iz Mornara, Jovanović iz Zvezde, Pot iz FMP-a i Jošilo iz Krke su takođe odlične akvizicije, pa Dragan Bajić ima više nego respektabilan sastav na raspolaganju.

Na svog favorita se možete kladiti OVDE.

Čini se da su Mega, FMP i Borac sastavili ekipe sa kojima će bez većih problema obezbediti opstanak, a ne bi bilo iznenađenje da urade i daleko više.

Sezona počinje drugog oktobra, u petak će se sastati FMP i Primorska, Mega u subotu gostuje u Laktašima, Partizan dočekuje Borac, dok će Zvezda u ponedeljak gostovati u Zagrebu ekipi Cibone.

Parovi 1. kola ABA lige:

Petak:

FMP - Primorska (18.00)

Subota:

Igokea - Mega (17.00)
Budućnost - Split (19.00)
Partizan - Borac (21.00)


Nedelja:

Cedevita Olimpija - Krka (20.00)

Ponedeljak:

Cibona - Crvena zvezda (18.00)

Petak, 9. oktobar:

Zadar - Mornar (20.00)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke