ABA - Dobrić izrešetao MZT, zaigrao i "zaboravljeni"!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 22.01.2018.
19:47
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Crvene zvezde mt:s lako su stigli do četrnaeste pobede u ABA ligi. U odsustvu Antića i Feldina zablistao Ognjen Dobrić, a posle dva i po meseca na terenu se našao i Marko Kešelj.

aba-liga.com/MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski-Dadi
aba-liga.com/MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski-Dadi

Povezane vesti

Pretposlednja utakmica 17. kola regionalne ABA lige odigrana je večeras u dvorani "Jane Sandanski" u Skoplju gde su košarkaši Crvene zvezde mt:s lako stigli do pobede nad domaćim MZT-om.

Crveno-beli su bez pomoći Pera Antića i Džejmsa Feldina savladali MZT rezultatom 92:58 (21:18, 19:7, 28:17, 24:16) i ponovo preuzeli drugo mesto na tabeli sa skorom 14-3.

Šampion regionalne košarkaške lige lako je danas izašao na kraj sa poslednjeplasiranim timom na tabeli. Zvezda je u Skoplju odigrala ispod očekivanog nivoa, ali je čak i u takvoj situaciji bila previše dobra za "fenjeraša".

Gosti su silovito otvorili utakmicu, napravili seriju 11:0 i time praktično nagovestili u kom pravcu će ići današnja utakmica 17. kola ABA lige.

Usled nešto slabije igre u odbrani, a pre svega zbog slabog zagrađivanja koša, crveno-beli su omogućili domaćinu da uhvati priključak i da na prvu pauzu ode sa samo tri poena zaostatka.

Kada je igra u odbrani podignuta na viši nivo Zvezda ekipa MZT-a nije uspevala da nađe put do koša, a to je vrlo brzo rezultiralo novom dvocifrenom prednošću Alimpijevićevog tima. Domaći su u drugoj deonici postigli samo 7 poena tako da je Zvezda na poluvremenu imala +15.

Tejlor Ročesti i Branko Lazić predvodili su crveno-bele u prvom poluvremenu sa ukupno 18 poena, a u nastavku je ruku namestio Ognjen Dobrić i sasuo rafal van linije 6.75.

Pitanje pobednika u Skoplju bilo je rešeno na kraju treće četvrtine ali to nije smetalo Ognjenu Dobriću da i u poslednjoj četvrtini još malo uzrešeta mrežicu MZT-a.

Crveno-beli su u Skoplju igrali bez dvojice povređenih igrača. Pero Antić je utakmicu posmatrao "u civilu" sa mesta pored terena, dok je Džejms Feldin ostao u Beogradu kako bi što pre zalečio povredu skočnog zgloba.

Večeras se posle mnogo vremena na terenu našao i Marko Kešelj koji je poslednju utakmicu u ABA ligi odigrao 30. oktobra prošle godine upravo protiv MZT-a u Beogradu.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde mt:s bio je Ognjen Dobrić sa 23 poena (7/9 za tri), a jedini dvocifreni uz njega bio je Tejlor Ročesti sa 13 poena.

Marko Kešelj je posle dva i po meseca odigrao svoje prve minute za Zvezdu, a za osam minuta na parketu pogodio je dve trojke iz tri pokušaja i meč završio sa 9 poena i 3 skoka.

Narednu utakmicu u regionalnoj ABA ligi Crvena zvezda mt:s igra sledećeg ponedeljka protiv Partizana. MZT će u goste Mega Bemaksu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke