ABA - Čović rešio Zadrane

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 16.12.2016.
19:56
Izvor: Sportske.net

Košarkaši FMP Železnika upisali su četvrtu pobedu u regionalnom šampionatu, pošto su na startu drugog kruga ligaškog dela takmičenja na domaćem terenu savladali ekipu Zadra.

aba-liga.com/kkzadar/ZvonkoKucelin
aba-liga.com/kkzadar/ZvonkoKucelin

Povezane vesti

Predvođeni raspoloženim Filipom Čovićem košarkaši FMP Železnika upisali su četvrtu pobedu u regionalnom košarkaškom šampionatu.

Na startu drugog kruga ligaškog dela sezone FMP je kao domaćin savladao Zadar rezultatom 94:77 (25:23, 18:21, 25:19, 26:14), a fenomenalnu partiju prikazao je plejmejker domaćeg tima Filip Čović.

Kreator igre ekipe iz Železnika bio je nezadrživ i sa 30 poena i 10 asistencija izrastao je u junaka utakmice posle koje su se "Panteri" vinuli ka sredini tabele.

Utakmica u Železniku bila je potpuno izjednačena posle 20 minuta igre ali su domaći pregazili Zadar u nastavku utakmice dobivši druge dve četvrtine sa 18 poena razlike.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Filip Čović sa pomenutih 30 poena i 10 asistencija, a podršku je imao u raspoloženom Draganu Apiću koji je dodao 22 poena i upisao 7 skokova.

Kod gosiju se istakao centar Ivan Marinković sa 21 poenom i 4 skoka, dok je Boris Barać dodao 17 poena.

"Panteri" su se tako revanširali Zadru za poraz u dvorani "Krešimir Ćosić" i dobrano popravili odnos u međusobnom duelu pošto su na gostovanju izgubili sa dva poena razlike a večerašnji meč dobili sa 17 poena više u odnosu na protivnika.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke