ABA - Cibona u Baru prekinula negativan niz

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 03.12.2017.
21:57
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Cibone prekinuli su seriju od četiri uzastopna poraza u ABA ligi na teškom gostovanju ekipi Mornara iz Bara.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Cibona je u drugoj utakmici 10. kola ABA lge koja je odigrana u okviru nedeljnog dela programa slavila u Baru rezultatom 82:78 (19:23, 27:16, 15:23, 21:16) i tako prekinula seriju od četiri uzastopna poraza.

U neizvesnoj utakmici odigranoj u hali "Topolica" odlučujući momenti viđeni su na tri i po minuta pre kraja kada je bek domaće ekipe Marko Mugoša doveo svoj tim u prednost (74:73) preciznim šutem za dva.

Bili su to poeni nakon kojih je usledio trominutni "post" domaće ekipe koji je Cibona iskoristila da napravi seriju 6:0 i praktično reši pitanje pobednika.

Mornar nije bio u stanju da se vrati u meč u poslednjih 30 sekundi tako da je gostujući sastav zasluženo slavio u Baru i ostvario izuzetno važnu pobedu na strani.

Cibona je razliku napravila po broju asistencija (17:8) i taj statistički podatak predstavlja jedan od razloga što su gosti na kraju slavili u Baru.

Junak meča bio je Ivan Novačić koji je sa 23 poena napravio rekord karijere i bio "X faktor" u pobedničkom sastavu. Luka Žorić je takođe postigao 23 poena i pritom ostvario 8 asistencija.

U poraženom timu izdvojio se Derek Rajan Nidam sa 24 poena. Uroš Luković je postigao 9 poena i ostvario 8 skokova.

Cibona se posle večerašnjeg trijumfa nalazi na sedmom mestu na tabeli sa skorom 4-6, dok Mornar sa istim brojem pobeda i poraza zauzima osmo mesto.

Poslednje dve utakmice 10. kola ABA lige na programu su u ponedeljak. Sastaju se Mega Bemax - Zadar (18.00) i Crvena zvezda mt:s - Igokea (21.00).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke