ABA - Cibona "porodila" pobedu nad Igokeom

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 11.02.2018.
19:00
Izvor: Sportske.net

Zagrebački sastav prekinuo niz od šest vezanih poraza u ABA ligi.

aba-liga.com/Cibona/Željko Bakšaj & Gordan Laušić
aba-liga.com/Cibona/Željko Bakšaj & Gordan Laušić

Povezane vesti

Košarkaši Cibone zabeležili su sedmu pobedu u regionalnoj ABA ligi, a prvu posle šest vezanih poraza.

Zagrebački sastav slavio je u okviru 20. kola regionalnog šampionata protiv Igokee rezultatom 87:86 (24:19, 20:20, 27:22, 16:25) iako su gosti velikim preokretom stigli na korak od pobede.

Šampion Bosne i Hercegovine nastupio je u "Draženovom domu" bez kapitena Vuka Radivojevića i Đorđa Miloševića, ali je i pored toga u poslednjoj četvrtini uspeo da napravi veliki preokret i dođe jako blizu pobede.

Domaćin je dominirao od prvog do tridesetog minuta, u trećem kvartalu Cibona je imala +17 (65:48) ali je dozvolila rivalu da se vrati u meč i dođe do šuta za pobedu.

Serijom 14:0 sredinom poslednjeg kvartala Igokea je stigla do prvog vođstva na meču (76:78) i držala rezultatsku prednost sve do same završnice. Loše građenje reketa prilikom slobodnih bacanja dovelo je goste u nezgodnu poziciju pa je Dragan Bajić pri rezultatu 86:86 rešio da ekipa pravi faul i da u poslednjih 12 sekundi sama odlučuje o svojoj sudbini.

Polovično precizan sa linije penala bio je Branislav Ratkovica, a 'Igosi' su u poslednjem napadu sudbinu stavili u ruke najboljeg pojedinca u ekipi koji nažalost nije uspeo da pogodi.

Katin Rajnhart je promašio šut za pobedu ali je bio najefikasniji u redovima poraženog sastava sa 17 poena, 3 skoka i 6 asistencija, a pratio ga je Nikola Jevtović sa 16 poena i 7 skokova.

Partiju u rangu svog ovosezonskog proseka u ekipi Cibone je prikazao Luka Žorić (19 pts, 7 sk, 2 as), a podršku je imao u Karlu Uljareviću (14 pts), Marinu Roziću (12 pts, 5 sk, 3 as) i još trojici koji su ubacili po jedanaest poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke