ABA - Cibona drži korak za neporaženima

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 22.10.2016.
18:51
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Cibone uspisali su petu pobedu u regionalnom šampionatu, pa su posle šest odigranih utakmica uspeli da zadrže korak za vodećim ekipama koje imaju maksimalan učinak.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Na startu šestog kola regionalne košarkaške lige košarkaši Cibone zabeležili su pobedu na gostovanju Union Olimpiji u hali "Stožice".

Ekipa Damira Mulaomerovića slavila je rezultatom 89:72 (25:20, 23:21, 20:14, 21:17) i tako zadržala priključak za vodećim ekipama regionalnog šampionata koje imaju maksimalan učinak.

"Vukovi" su od samog početka preuzeli kontrolu nad dešavanjima na parketu, pa nakon uvodnog vođstva Union Olimpije od 2:0 domaći tim više nije uspeo da dođe do prednosti niti do rezultatskog egala.

Na startu treće četvrtine Cibona je stigla do prvog dvocigrenog vođstva koje nije ispuštala, a maksimalna prednost gostiju iz Zagreba dostizala je 19 poena razlike.

Cibonu je do pete pobede na šest odigranih utakmica vodio tandem Željko Šakić - Ante Žižić koji je zajedno postigao 38 poena. Željko Šakić je utakmicu završio sa 20 poena, 7 skokova i 7 asistencija, dok je centar Cibone Žižić stigao do dabl-dabl učinka od 18 poena i 10 skokova.

Domaći sastav večeras je nastupio sa kratkom rotacijom, a u takvoj postavci stvari izdvojio se Blaž Masiček sa 19 poena. Dvocifren poenterski učinak u domaćem timu imao je još samo Stefan Milošević koji je postigao 12 poena uz 3 skoka i 3 asistencije.

Zagrebački tim ostaje u vrhu tabele sa skorom 5-1, dok je Union Olimpiji ovo četvrti poraz na pet odigranih utakmica.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 22.10.2016
18:57

Mislim da su trenutno u top 4 one ekipe kojima je tu i mjesto. Partizan, Cibona, Zvezda i Budućnost..