ABA - Čeka nas ludnica, četiri kluba jure poslednju kartu za polufinale!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 21.01.2018.
11:56
Izvor: Sportske.net

Završnica ligaškog dela takmičenja u regionalnoj ABA ligi doneće nam izuzetno uzbudljivu borbu za četvrto mesto na tabeli u kojoj će učestvovati najmanje četiri ekipe.

aba-liga.com
aba-liga.com

Povezane vesti

Srbija će i ove sezone imati najmanje jednog predstavnika u završnim borbama za titulu regionalnog šampiona, a od Partizana i FMP-a zavisi da li će dva srpska tima u polufinale plej-ofa.

Crvena zvezda mt:s vodi svoju borbu za prvo mesto na tabeli ali ne mora da brine za mesto u polufinalu plej-ofa, dok Partizan i FMP čeka velika borba za četvrto mesto na tabeli.

Jučerašnja pobeda nad Cibonom bila je izuzetno važna za crno-bele ali će ekipa Nenada Čanka morati da nastavi da pobeđuje ukoliko želi da se posle 22. kola nađe na četvrtom mestu na tabeli regionalnog šampionata.

Trenutna situacija na tabeli ukazuje na to da će najmanje četiri ekipe voditi borbu za četvrtu poziciju na tabeli, a realno je da to budu Partizan, Mornar, FMP i Zadar.

Trenutni poredak:
4. Partizan 9-8
5. Mornar 9-7 (-1)
6. FMP 8-9
7. Zadar 8-8 (-1)

Veliki značaj nosi poslednja utakmica 17. kola jer će se u dvorani "Krešimir Ćosić" sastati Zadar i Mornar što će predstavljati direktan okršaj u borbi za četvrtu poziciju na tabeli.

Još uvek je teško davati bilo kakve detaljne prognoze, ali je više nego jasno da bi crnogorski sastav pobedom u Zadru stekao veliku prednost pet kola pre kraja ligaškog dela prvenstva.

Barani već imaju bolji međusobni skor od Partizana, a prvu utakmicu sa Zadrom rešili su u svoju korist rezultatom 80:70 što znači da im bilo kakvom pobedom u Hrvatskoj napravili zavidan kapital u odnosu na Partizan i Zadar.

Kada pogledamo rezultate koje su pomenute četiri ekipe beležile u međusobnim susretima vidi se da Mornar trenutno lošije stoji samo u poređenju sa FMP Železnikom jer je u Baru izgubio sa 8 poena razlike, a u Železniku nije nadomestio taj minus jer je slavio sa +5 (79:84).

Nakon utakmice koja je na programu u ponedeljak imaćemo kompletnu sliku oko toga kako Partizan, Mornar, Zadar i FMP stoje u međusobnim duelima, ali već sada možemo da konstatujemo da FMP ima prednost u odnosu na ostale ekipe, premda trenutno ima pobedu manje u odnosu na Partizan i Mornar.

Partizan ima lošiji međusobni skor u odnosu na Mornar i FMP ali je bolji od Zadra pošto je slavio u oba susreta sa hrvatskim predstavnikom.

Raspored u poslednjih pet kola biće jednako komplikovan za sve četiri ekipe. Niko ne može da računa na lagane utakmice, a Partizanu će biti posebno teško zbog činjenice da u narednom kolu gostuje Zvezdi, a u poslednja dva igra protiv Budućnosti i Cedevite.

Valja napomenuti da ćemo nakon 20. kola imati pauzu u ABA ligi zbog obaveza klubova u nacionalnim kup takmičenjima, a odluka o tome ko će kao četvrti u plej-of regionalnog prvenstva pašće do 10. marta kada su na programu utakmice 22. kola.

Evo i rasporeda ekipa koje će se u poslednjih pet kola boriti za četvrto mesto na tabeli:

17. kolo
Zadar - Mornar

18. kolo
Mornar - Budućnost VOLI
Cibona - FMP
Igokea - Zadar
Crvena zvezda mt:s - Partizan NIS

19. kolo

Igokea - Mornar
Partizan NIS - Mega Bemax
FMP - Crvena zvezda mt:s
Zadar - Cibona

20. kolo
Petrol Olimpija - Partizan NIS
Mega Bemax - FMP
Mornar - Cedevita
Crvena zvezda mt:s - Zadar

21. kolo
FMP - Petrol Olimpija
Partizan NIS - Budućnost VOLI
Cibona - Mornar
Zadar - Mega Bemax

22. kolo
Cedevita - Partizan NIS
Budućnost VOLI - FMP
Mornar - MZT Skoplje
Petrol Olimpija - Zadar

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Sunday, 21.01.2018
17:55

Zadar ili Mornar odlucice u direktnom okrsaju.

avatar
Skank hunt
Sunday, 21.01.2018
17:49

Tezak posao za partizan, jako tezak. Tesko ce oni da pobede Zvezdu , Cedevitu i Buducnost, a boga mi bice tesko i sa Megom. Ja bih iskreno voleo da dva kluba iz srbije prodju dalje, ali tesko.

avatar
Crveno boja ljubavi
Sunday, 21.01.2018
16:31

Mornar ako pobedi Zadar,moglo bi se reci da su sigurni u top4.

avatar
Leka
Sunday, 21.01.2018
15:41

Partizan će pobediti megu i olimpiju, a zvezdu, budućnost i cedevitu jaaako teško. Realno, budućnost, zvezda i cedevita su miljama daleko od ostalih.