ABA - Cedevita preživela "Pantere", Pot tragičar!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 10.02.2019.
19:01
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Cedevite preživeli su duel sa FMP Železnikom i zabeležili četrnaestu pobedu u ABA ligi. "Panteri" tri i po minuta bez poena, na kraju promašaj Pota za pobedu.

aba-liga.com/FMP
aba-liga.com/FMP

Povezane vesti

Veliku šansu ispustili su košarkaši FMP-a da u Zagrebu uzmu meru favorizovanoj Cedeviti. Domaćin je na kraju slavio rezultatom 87:85 (19:26, 24:23, 27:22, 17:14) i tako zadržao drugu poziciju na tabeli.

Gosti su od sredine prvog kvartala imali vođstvo koje je u drugoj četvrtini iznosilo i deset poena razlike.

Tek u poslednjoj četvrtini Cedevita uspeva da dođe do egala, ali je i pored toga FMP imao bolju poziciju pred odlučujuću fazu utakmice.

Na tri i po minuta pre kraja na semaforu je stajalo 80:85. Od tog momenta pa do poslednjeg zvuka sirene Cedevita je napravila seriju 7:0 i tako stigla do trijumfa.

Bivši košarkaš Partizana Edo Murić pogodio je trojku kojom je Cedeviti doneo prednost od dva poena (87:85), ali je u tom trenutku ostalo još 70 sekundi do kraja. Više od polovine tog vremena igralo se pod košem FMP-a, Cedevita je imala četiri pokušaja i tri ofanzivna skoka, da bi na petnaest sekundi pre kraja posed pripao gostima.

Matic Rebec je bio strpljiv, odlično iskreirao napad i podelio loptu Stefanu Potu koji je bio sam na liniji za tri. Otvorenu trojku MVP 18. kola nije uspeo da pogodi tako da je na kraju Cedevita ostvarila izuzetno značajnu pobedu.

Džejkob Pulen (21 pts, 3 sk, 4 as) i Edo Murić (18 pts, 9 sk) bili su najefikasniji u pobedničkom sastavu, a goste je predvodio tragičar Stefan Pot sa 23 poena, 6 skokova i 7 asistencija.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke