ABA - Cedevita gazduje Zagrebom, Bilan regionom!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 22.12.2015.
20:44
Izvor: Sportske.net

Zagrebačkim derbijem u "Draženovom domu" otvoreno je 16. kolo ABA lige, a ekipa Cedevite je na krilima fantastičnog Mira Bilana upisala trinaestu pobedu u šampionatu.

aba-liga.com/Cedevita/Marin Sušić
aba-liga.com/Cedevita/Marin Sušić

Povezane vesti

Prva utakmica 16. kola regionalne košarkaške lige odigrana je u "Draženovom domu" gde su snage odmerili gradski rivali Cibona i Cedevita.

Domaćin je u utakmicu ušao posle serije od tri uzastopne pobede u svim takmičenjima ali to nije bilo dovoljno da se zaustavi ekipa koja će u nastavku sezone igrati TOP 16 fazu Evrolige.

Vicešampion ABA lige slavio je rezultatom 81:69 (27:12, 21:17, 14:18, 19:22) pa se na startu 16. kola izjednačio po broju pobeda sa vodećom Budućnosti koja ima skor 13-2.

Samo u uvodnih pet minuta meča Cibona je delovala kao ravnopravan takmac Cedeviti ali je nakon vođstva od 10:11 tim Damira Mulaomerovića izgubio konce u igri i dozvolio protivniku da do kraja četvrtine napravi seriju 18:2.

Cedevita je na preko fantastičnog Mira Bilana uspela da sačuva pozamašnu prednost do odlaska na odmor, a koliko je centar "Vitamina" bio dominantan svedoče sledeći podaci.

Najkorisniji igrač regionalne lige na parketu je proveo 16 minuta a za to vreme je postigao 19 poena i ostvario 6 sokova uz gotovo stoprocentan učinak u šutu za dva poena 8/9! Bilan je posle prvih 20 minuta igre ostvario 29 indeksiranih poena čime je istakao kandidaturu za najkorisnijeg igrača 16. kola ABA lige.

Gosti su tokom treće deonice uspeli da zadrže prednost pa podatak da je Cedevita u završnici prišla na -11 nije unela paniku u redove ekipe Veljka Mršića koja je situaciju držala pod kontrolom.

Najefikasniji i najkorisniji pojedinac na meču bio je Miro Bilan sa 25 poena (11/13 za dva, 3/3 sa penala), 7 skokova i 3 blokade što prevedeno u indeksne poene iznosi 35!

Dvocifren učinak u pobedničkom sastavu ostvarili su još Luka Babić sa 13 i Marko Arapović sa 11 poena. Na drugoj strani pristojan učinak ostvario je Ante Žižić sa 13 poena, odnosno Džejms Florens i Ivica Zubac sa po 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke