ABA - Budućnost zavila Krku u crno

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 06.12.2014.
20:47
Izvor: Sportske.net

Podgorička Budućnost vezala je peti uzastopni trijumf u regionalnoj košarkaškoj ligi pobedom nad slovenačkom Krkom koja, sa druge strane, nastavlja sa serijom poraza i nastavlja slobodni pad na tabeli.

eurocupbasketball.com
eurocupbasketball.com

Povezane vesti

U drugom susretu 11. kola regionalne ABA lige Budućnost je u Novom Mestu savladala slovenačku Krku rezultatom 81:90 (19:16, 17:23, 17:22, 28:29) i tako nastavila seriju pobeda.

Nakon poraza od Crvene zvezde Telekom Podgoričani su vezali petu pobedu a tim Aleksandra Džikića nije uspeo da "uzme skalp" sjajnom crnogorskom klubu.

Domaćin je prvu četvrtinu rešio u svoju korist ali je onda Budućnost dodala gas i preokrenula rezultat, da bi u poslednju deonicu gosti ušli sa prednošću od 7 poena (53:61).

U neizvesnoj završnici Krka je stigla do "-4" ali gosti nisu dozvolili sebi luksuz da prokockaju teško stečenu prednost pa su na kraju proslavili desetu pobedu u tekućoj sezoni.

Najbolji pojedinac pobedničke ekipe bio je Suad Šehović koji je postigao 22 poena, dok Armstedovih 28 poena nisu pomogli Krki da izbegne peti vezani poraz.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke