ABA - Budućnost (za sada) ostaje druga

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 28.02.2015.
20:44
Izvor: Sportske.net

Košarkaši podgoričke Budućnosti upisali su tek drugi trijumf na poslednjih pet utakmica ali su pobedom na gostovanju Solnoku za sada osigurali ostanak na drugoj poziciji na tabeli regionalne lige.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Šampion Crne Gore prekinuo je mini seriju od dva vezana poraza na gostujućim terenima u regionalnoj ligi, pošto je u okviru 23. kola slavio na gostovanju Solnoku.

Budućnost Voli slavila je rezultatom 72:81 (14:23, 19:16, 18:20, 21:22) čime je zadržala drugu poziciju na tabeli ABA lige barem do narednog vikenda.

Gosti iz Podgorice stekli su devet poena prednosti već u prvoj deonici a tokom većeg dela susreta uspešno su odbijali nalete Solnoka i sprečili domaće da uhvate priključak.

Na taj način Budućnost je stigla do sedamnaeste pobede u ligi pa posle nekompletnog 23. kola ima dva trijumfa više od trećeplasirane Cedevite i četvrtoplasiranog Partizana koji ima i meč manje.

Najefikasniji pojedinci na utakmici igranoj u Solnoku bili su Lazerik Džons sa 18 poena i Omar Kuk sa 20 poena, 7 skokova i 7 asistencija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke