ABA - Budućnost u Skoplju overila prvo mesto!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 08.02.2016.
22:42
Izvor: Sportske.net

Košarkaši podgoričke Budućnosti savladali su MZT u poslednjoj utakmici 23. kola ABA lige i tako overili prvo mesto na tabeli u ligaškom delu sezone.

aba-liga.com/MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski - Dadi
aba-liga.com/MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski - Dadi

Povezane vesti

Poslednja utakmica 23. kola regionalne košarkaške lige odigrana je u dvorani "Jane Sandanski" u Skolju gde je domaći MZT ugostio lidera na tabeli Budućnost VOLI iz Podgorice.

Podgoričani su u Skoplju jurili pobedu kojom bi overili prvo mesto na tabeli tri kola pre kraja, ali su naišli na snažan otpor domaćeg tima koji je poklekao tek u poslednjih tridesetak sekundi.

Budućnost je do četrnaeste uzastopne pobede u regionalnom šampionatu stigla rezultatom 72:68 (15:25, 22:8, 17:20, 18:15), a junak utakmice bio je Omar Kuk koji je pogodio trojku koja je prelomila meč.

Početak utakmice, tačnije kompletnu prvu deonicu, obeležila je sjajna šuterska serija košarkaša domaće ekipe koji su trojkama zasuli koš Budućnosti i tako doneli MZT-u dvocifrenu prednost.

Mnogo boljom igrom u drugoj četvrtini gosti su uspeli da se vrate u meč, pa smo u drugom poluvremenu gledali rezultatsku klackalicu koja je na kraju prevagnula na stranu Budućnosti.

Sve do poslednjeg minuta dva tima su se smenjivala u vođstvu, da bi na trideset sekundi pre kraja Omar Kuk pogodio trojku preko ruke Uroša Lukovića, što se ispostavilo kao ključno za ishod večerašnjeg meča.

MZT nije uspeo da iskoristi naredni napad pa je Budućnost u kontri stavila tačku na pitanje pobednika i tako overila prvo mesto na tabeli u ligaškom delu takmičenja.

Najbolji pojedinac u redovima pobedničkog sastava bio je Tadija Dragićević sa 17 poena i 5 skokova, dok su Suad Šehović i Aleks Marić dodali po 12 poena.

Najefikasniji u redovima MZT-a bio je Đorđe Drenovac sa 15 poena, a pratili su ga Damir Stojanovski sa 11 i Marko Ljubičić sa 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVOLT 24. III 2016.
Tuesday, 09.02.2016
09:50

Sta im vredi kad ih Evroliga ne zeli...

avatar
Catalunya <3
Monday, 08.02.2016
23:58

Idemo breeeeee !!! Mnogo teška pobjeda, ali sreća prati hrabre... Naprijed plavi, naprijed KKB !!! VARVARI PG 1987