ABA: Budućnost slavila u crnogorskom derbiju

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 05.11.2017.
18:42
Izvor: Sportske.net

Izabranici Aleksandra Džikića nastavili su sa sjajnim partijama u regionalnom šampionatu.

Buducnost VOLI
Buducnost VOLI

Povezane vesti

Podgorička Budućnost VOLI upisala je peti vezani trijumf u Jadranskoj ligi. Slavili su danas u "Morači" protiv Mornara iz Bara rezultatom 79-70.

Nakon rezultatske klackalice u većem delu prve četvrtine, pred kraj kvartala domaćin pravi seriju 8-0 i na pauzu između deonica odlazi sa osam poena prednosti.

U nastavku, Mornar otvara serijom od 5-0, držali su se gosti u drugom kvartalu, ali samo do finiša. Kao i u prvoj deonici, Budućnost bolje skoncentrisana u završnici, dolaze domaći košarkaši do devet poena prednosti pred poluvreme.

Nakon pauze potpuno drugačija slika, Budućnost ubacuje u drugu, dolazi odma do dvocifrene prednosti, potom i do čak 17 poena viška.

Mornar ipak uspeva da se vrati, sada je finiš deonice pripao njima, prišli su na minus pet poena, ali je trojkom Lendrija domaćin stigao do osam poena viška pred odlučujućih 10 minuta.

Držali su domaći košarkaši dvocifrenu prednost tokom većeg dela poslednje deonice, te su na kraju upisali zaslužen trijumf.

Odlična raspodela poena u domaćem sastavu, 12 poena je ubacio Gordić, po 11 su dodali Nikolić i Lendri, dok su po 10 upisali Ivanović i Gibson.

Kod Mornara 19 poena Mićovića, 14 je dodao Vranješ, pola koša manje od njega Derik Nidam.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke