ABA - Budućnost protutnjala kroz Zagreb!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 10.01.2016.
18:41
Izvor: Sportske.net

Ovo je trebalo da bude derbi 19. kola ABA lige, ali po onome što smo gledali večeras u Zagrebu, to je bila ''igra mačke i miša''.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Mimo svih očekivanja, duel dve prvoplasirane ekipe ABA lige nije doneo ni promil neizvesnosti!

Gosti iz Podgorice su prosto ponizili evroligašku ekipu Cedevite, a sve je bilo rešeno već posle prvog poluvremena kada je Budućnost vodila sa neverovatnih 50:18!?

Do kraja, Zagrepčani su tek donekle uspeli da smanje ovu razliku i koliko-toliko ublaže debakl - 81:57.

Ovo je četvrti poraz Cedevite u ABA ligi ove sezone, ali će i dalje ostati na drugom mestu na tabeli, ispred Crvene zvezde Telekom.

Budućnost je ovim trijumfom uspela da se učvrsti na prvom mestu na tabeli i po svemu sudeći, Podgoričani će tu i ostati do početka plej-ofa.

Tadija Dragićević
je ponovo bio sjajan u ekipi Budućnosti, upisao je 23 poena, uz šest skokova, a pratio ga je Sead Šehović sa 11 poena.

Kod domaćih, jedino su Pilepić sa 14 i Gordić sa 10 poena donekle iskočili iz potpunog sivila u kojem se nalazio njihov tim.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NE LJUTI SE COVECE
Sunday, 10.01.2016
20:35

I dalje me ne moze neko ubediti da Cedevita i Zvezda imaju jaci sastav od Buducnosti. Jednostavno, Evroliga cini svoje. Interesantno je da i Cedevita kao i Zvezda posle velike pobede u Evroligi, sledecu odmah isla na Buducnost, kojoj ne sporim kvalitet ali su jednostavno odmorni, sveži. Problem plejofa moze biti u tome sto je Crnogorska liga preslaba i Buducnost se nece namuciti u borbi za kup i šampion svoje zemlje dok ce Cedevita i Zvezda i te kako. Veliko trošenje, jak ritam a time i potencijalne povrede a kup ne donosi ama baš ništa za evropu, a za borbu za šamiona bitno je da se bude medj 3 ekipe koje sigurno nece biti lako ni Cedeviti ni Zvezdi. da su pametni obe ekipe bi trebale da žrtvuju kup kao Partizan prosle ili preprosle godine, ne secam se tacno. Igrati sa drugim sastavom, igracima koji nisu puno dobijali sansu i koji su tek posle povreda poceli da igraju jer svaki igrac ce biti jako vazan kako vreme bude odmicalo.

avatar
REVOLT SPT
Sunday, 10.01.2016
22:45

Prosle godine/sezone.

avatar
REVOLT SPT
Sunday, 10.01.2016
22:45

Pardon, pretprosle Hahaha

avatar
REVOLT SPT
Sunday, 10.01.2016
20:26

Konzum je demoliran.

avatar
Sunday, 10.01.2016
20:01

Budućnost je bila TAJFUN, a u Zagrebu se smrzli na -24!

avatar
marcelo karlj
Sunday, 10.01.2016
19:52

ovo je najgore u kosarci biti 1 ne znaci na kraju skoro nista sem domaceg parketa a i to moze samo biti dodatni pritisak

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Sunday, 10.01.2016
20:51

Apsolutno, forma pada i to se moze desiti Buducnosti ali realno imaju vruc teren i bice kudi kamo odmorniji od Cedevite i Zvezde. s jedne strane nije dobro jer I Zvezda i Cedevita mogu dobiti na kvalitet, sa druge strane, mozda nije lose sto ide Mega Leks, posebno ako obezbede 4. mesto 3 kola pred kraj. Bice odmorniji od Zvezde i Cedevite a igraju strasno borbeno i srcano, moze tu biti svasta. No ako prodje Buducnost polufinale, u prednosti su jer polufinale izmedju Cedevite i Zvezde ce biti jako tesko za obe ekipe. slicno proslogodisnjem polufinalu izmedju Zvezde i Partizana gde je Zvezda dobila seriju sa 3 : 1 ali jako tesko, Partizan je u svakoj dobijenoj Zvezdinoj utakmici bila u egalu do samog kraja.